promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Először nyert Premier League-et a Liverpool, vörös ködben úszott a város

Először nyert Premier League-et a Liverpool, vörös ködben úszott a város

Sport & Szabadidő

Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Azzal, hogy a Chelsea legyőzte a Manchester Cityt a Premier League 31. fordulójában, biztossá vált, hogy a Liverpool lett az angol elsőosztály 2019/2020-as idénynek bajnoka. A Pool először nyert Premier League-et.

A sors fintora, hogy négy évvel ezelőtt, 2016-ban a Leicester City bajnoki címét a Chelsea Tottenham elleni döntetlenje tette biztossá, míg 2020-ban a Liverpool úgy tett szert matematikailag is behozhatatlan előnyre, hogy a Chelsea 2:1-re legyőzte a Manchester City.

A Liverpool ezzel története első Premier League aranyérmét szerezte. Csak a félreértések elkerülése végett: ugyan a klub alapítása óta már tizenkilenc alkalommal nyert angol bajnokságot, de amióta (1992) az élvonal küzdelmei Premier League néven futnak, azóta ez az első. Ilyen értelemben tehát történelmi sikerről van szó. 

Nem csoda, hogy a Liverpool szurkolók a Chelsea sikere, s a már biztos bajnoki cím tudatában a város utcáin önfeledt ünneplésbe kezdtek. Liverpool vörös ködben, a szurkolók – feltehetően némi mennyiségű alkolhol hatása miatt is – mámorban úsztak. Mutatjuk egy csokorba szedve az ünneplés pillanatait:

[[gal]]

És a végére egy apróság. A Liverpool jelenleg Anglia, Európa és a világ bajnoka is. Hiszen a Premier League elsősége mellett a Pool a Bajnokok Ligája jelenlegi bajnoka, ahogy övé a klubvilágbajnoki cím is.

Borítókép:  OLI SCARFF / AFP

Hasonló tartalmak

Galéria - Van képünk hozzá

Színes

Tech & Tudomány

Helyi Hírek

Időjárás