promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nehéz győzelemre készült a Barcelona, az is lett – videó
Borítókép:  Ivan Rakiticet köszöntik a Barcelona játékosai. Forrás: AFP/Pau Barrena.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A 31. fordulóban a Barcelona azt az Athletic Bilbaót fogadta, amely együttest ellen már több mint két éve nem tudott legyőzni.

Az ezt megelőző fordulóban a Barcelona nem tudta idegenben legyőzni a Sevillát, így a Real Madrid győzelmének köszönhetően, létszükség volt a katalán sztárgárda számára a három pont megszerzése.

Egyáltalán nem készülhettek könnyű estére Lionel Messiék, hiszen azt az Atletic Bilbaót fogadták, akiket nagyon rég – 2018 márciusa – nem győztek le.

A vendégek egyik legjobbja, Inaki Williams mérföldkőhöz érkezett a Barcelona ellen, hiszen

a Bilbao-játékos sorozatban 150. bajnoki mérkőzésén lépett pályára, 2016 áprilisa óta nem hagyott ki egy La Liga-meccset sem.

Sajtóhírek szerint a hét elején állítólag úgy egymásnak esett az egyik edzésen Lionel Messi és Antoine Griezmann, hogy az edzőnek kellett szétválasztania a feleket. Ennek ellenére mindketten a kezdőcsapatban kaptak helyet, és többször is jól játszottak össze.

Az mindenképpen a csapatok javára írandó, hogy megfelelő fordulatszámon pörögtek, így nem kellett a nézőknek unatkozniuk: a katalánok sztárcsatárai igyekeztek megszerezni a vezetést, míg a vendégek kontrákra rendezkedtek be. Azonban az idő előrehaladtával belekényelmesedtek a csapatok a játékba.

Ezt nem nézhette tétlenül a Barca vezetőedzője, Quique Setién, és a félidőben beszállt a meccsbe Ansu Fati, Ivan Rakitic és Riqui Puig, aki első labdaérintéséből majdnem gólt szerzett,

Ivan Rakitic viszont megrúgta első bajnoki gólját az idényben.

Bár a Bilbao többször is próbálkozhatott, ám főleg Lionel Messi révén a Barcelonának voltak nagyobb helyzetei – az eredmény nem változott.

Ennek köszönhetően újra három ponttal vezet a Barca a Real Madrid előtt, ám a fővárosiaknak még le kell játszaniuk aktuális meccsüket a Mallorca ellen.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás