promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Pazar gólokkal előzte vissza a Real Madrid a tabellán a Barcelonát
Borítókép:  JAVIER SORIANO / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Real Madrid a La Liga 31. fordulójában hazai pályán Vínicius Jr. és Ramos góljaival verte a Mallorcát. A Királyi Gárda ismét a tabella élére állt.

A Real Madrid a La Liga 31. fordulójában hazai pályán azt a Mallorcát fogadta, amely a kiesés elől menekül, s amely a két csapat előző mérkőzését 1:0-ra nyerte. Ugyan a vendég együttes vezetőedzője, Vicente Moreno – érthető módon –arról beszélt a találkozó előtt, hogy csapatának győznie kell, ennek azért reális alapja nem sok volt. Főképp úgy, hogy a Mallorca a koronavírus utáni újraindulás óta nem nyert mérkőzést, míg a Real mérlege: három mérkőzés, három győzelem, kilenc szerzett pont.

A Real Madrid ennek megfelelően uralta a találkozót egy kissé szokatlan formációban játszva, hiszen ezen a mérkőzésen Casemiro eltiltása miatt Zidane a 4-2-3-1-es felállást választotta. És ez alapvetően működőképesnek is bizonyult, Hazard többször változotatta a helyét, próbált a középpálya és a védősor között labdához jutni, míg Bale és Vínicius Jr. adta a csapat szélességét. Míg a walesi játékos nem sok emlékezetes megmozdulást csinált, addig társa, Vínicius Jr. többször verte meg védőjét, sőt, egy remek emelést követően megszerezte csapata vezető gólját.

Érdekesség, hogy a brazil támadó az elmúlt hét mérkőzésén csapata öt góljában is benne volt: három gól, két gólpassz. Ez eddig a legjobb periódusa, amióta a 2018/2019-es szezonban a Realhoz szerződött.

A mérkőzést lezáró találatot, a Real Madrid második gólját Ramos szerezte egy remek szabadrúgást követően.

A Real győzelme azt jelenti, hogy visszaelőzte riválisát, a Barcelonát, s első helyen áll a La Ligában.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás