promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Menekülőre fogta a DVSC, kiütötte a DVTK-t! – videó
Borítókép:  a gólszerző debreceni Szécsi Márk a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójában játszott Debreceni VSC–Diósgyőri VTK mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2020. június 21-én. Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Összefoglaltuk a magyar labdarúgó-bajnokság 31. fordulójának utolsó két mérkőzésén történt legfontosabb eseményeket.

A forduló rangadóját már szombaton lejátszották, amikor is a Ferencváros fogadta ősi riválisát, az Újpestet.

Debreceni VSC–Diósgyőri VTK

Nagy elánnal kezdett a Debrecen, és akár már a negyedik percben megszerezhette volna a vezetést, de Adeniji lövésénél a kapufa még mentett. A jól játszó hazaiak egymás után vezették a veszélyes támadásokat, és Szécsi duplájával az első negyedóra végére kétgólos előnyre tettek szert.

A folytatásban is a DVSC irányította a játékot, és a szünet előtt újabb gólt lőtt.

A második félidőben a hazaiak nem erőltették különösebben a támadásokat, átadták a területet a vendégeknek. A Diósgyőr veszélyesebben játszott, de csak elvétve tudott helyzeteket teremteni a Loki kapuja előtt. A piros-fehérek büntetőből állították be a végeredményt, és győzelmükkel versenyben maradtak a bennmaradásért folytatott küzdelemben.

A sikerrel Kondás Elemér utolsó előtti helyen álló csapata két pontra megközelítette a Paksot és az Újpestet.

Debreceni VSC–Diósgyőri VTK 4-0 (3-0)

Kaposvári Rákóczi FC–Kisvárda Master Good

Az első félidőben a kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda sokkal veszélyesebben futballozott, mint az élvonaltól már biztosan búcsúzó Kaposvár. A vendégek négyszer lőttek kapura, és ezekből a próbálkozásokból kétszer gólt is szereztek, a két találat közben azonban a hazaiak is eredményesek voltak egyszer. A gólok sorát Pogacsics kapus hibája után Cukalasz közeli találata nyitotta, majd a másik oldalon Dombó ütött rossz helyre egy lövést, Bévárdi pedig másodszor, már fejjel, nem hibázott.

A szünet előtt egy szépen felépített ellentámadás végén, a kaposvári védők helyezkedési hibáját kihasználva, megérdemelten került újra előnybe a vendégegyüttes.

A második félidő már kevésbé sikerült eseménydúsra, mint az első, ugyanakkor a Kisvárda ebben a játékrészben kapufáig jutott a végig jól futballozó Cukalasz révén. A 90 perc alapján összességében megérdemelten vitte el a három pontot a vendégcsapat, amely sokkal többet tett a sikerért, mint a hazai együttes.

A várdaiak négy nyeretlen bajnoki után győztek ismét, míg a Somogy megyeiek nem tudták pontszerzéssel zárni az idénybeli utolsó hazai NB I-es találkozójukat.

Kaposvári Rákóczi FC–Kisvárda Master Good 1-2 (1-2)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás