promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Klopp Liverpoolja nem bírt a városi rivális Evertonnal – videó
Borítókép:  az Everton, illetve a Liverpool mestere, azaz Carlo Ancelotti és Jürgen Klopp gratulál egymásnak a mérkőzést lefújását követően. Forrás: AFP/Peter Powell.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A koronavírus-járvány után újraindított Premier League 30. fordulójának városi derbiét Liverpoolban vívták.

A forduló egyik rangadóját Londonban rendezték, ahol José Mourinho csapata, a helyi Tottenham Hotspur, a Manchester Unitedet fogadta.

A labdarúgást, azon belül az angol focit kedvelők nem véletlenül féltek attól, hogy a két csapat játékosai „berozsdásodnak” a több mint száz napos kényszerszünet alatt. Hiába vezeti a bajnokságot a Liverpool, Jürgen Klopp játékosai nem tudtak megfelelően felpörögni a találkozóra. Sajnos, pontosan ugyanez mondható el a város másik részének a csapatáról, az Everton futballistái sem duzzadtak az önbizalomtól.

Az első félidő szinte eseménytelenül telt. Nemhogy ziccert, még helyzetecskét sem tudtunk feljegyezni. A két legveszélyesebb momentum közül az egyik, egy kapu előtt keresztbelőtt labda volt, míg a másik oldalon Minamino próbálkozott, ám az Everton játékosa közbe tudott avatkozni.

A második félidő ugyanott folytatódott, ahogy az első abbamaradt. Annyit talán a Klopp-fiainak számlájára írhatunk, hogy ők legalább igyekeztek felpörgetni a tempót – mindent elmond a találkozóról, hogy már az igyekezetet is dícsérni kell...

A tempó felpörgetésének és Klopp cseréinek hála már láthattunk helyzetet is, ám hiába volt Firmino, majd Keita a labda útja, az eredmény nem változott. Sajnos egyre erősebben borítékolható volt, hogy az előző két Goodison Parkban lejátszott mérkőzéshez hasonlóan ez is 0-0-ra fog végződni.

A mérkőzés utolsó negyedében váratlanul élet költözött az Everton játékosaiba, hiszen rövid idő alatt három helyzetet, köztük egy kapufát is elértek. 

A derbi végül 0-0-lal zárult, a Liverpool egy ponttal közelebb került álmai megvalósításához, azaz a Premier League bajnoki címéhez.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás