Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Tíz gólt kapott a 17 éves kapus, mégis rekordot állított fel

Tíz gólt kapott a 17 éves kapus, mégis rekordot állított fel

Sport & Szabadidő

Tíz gólt kapott a 17 éves kapus, mégis rekordot állított fel

Sport & Szabadidő

HZS 17:40

A Rosztov kapusa, a 17 éves Denis Popov ugyan tíz gólt kapott a Szocsi elleni Premjer Liga-mérkőzésen, mégis rekordot állított fel. Ugyanis 15 védést is bemutatott a mérkőzésen, ami rekordnak számít az orosz elsőosztályban.

A koronavírus-járvány különös helyzetet teremtett az orosz elsőosztályú futball berkein belül (is). A Premjer Liga 23. fordulójában rendezett Szocsi-Rosztov mérkőzésre a vendég együttesnek akadémistáival kellett kiállnia, mert a hét közepén a Rosztov hat felnőtt keretéhez tartozó labdarúgója is pozitív koronanvírus-tesztet produkált, az orosz szövetség pedig hiába ajánlotta fel a lehetőséget, a hazai csapat vezetősége nem járult hozzá a találkozó halasztásához.

Így történhetett meg, hogy az orosz élvonal minden idők legfiatalabb átlagéletkorú (17,2 év) csapata lépett pályára Szocsiban, amely raádásul nem kis meglepetésre az 52. másodpercben megszerezte a vezetést. Igaz, a kezdeti lelkesedés a végére rendesen megtört, s a Szocsi együttese végül 10:1-re nyert.

Az orosz bajnokság hivatalos oldala a mérkőzés emberét ellenben nem a hazai, hanem a vendég csapatból választotta ki. Hiába kaputt ugyanis tíz gólt a Rosztov kapusa, Denis Popov emellett tizenöt védést (köztük egy büntető hárítását) is bemutatott a találkozón, ami viszont rekord a Premjer Ligában – írja a Goal.com.

 

„Denis ellopta a show-t ma, és megérdemelten kapta a mérkőzés embere díjat" – állt a Rosztov, mérkőzés után kiadott sajtóközleményében.

Borítókép: ARTUR LEBEDEV / SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP