promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elképesztő a Borussia Dortmund csatárának teljesítménye
Borítókép:  JENS MEYER / AP-POOL / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Borussia Dortmund játékosa, Erling Haaland két gólt szerzett az RB Leipzig elleni mérkőzésen, ezzel eldőlt, hogy csapata ezüstérmet szerzett a Bundesliga 2019/2020-as idényében.

A Bundesliga 33. fordulójában a Borussia Dortmund Erling Haaland két góljával 2:0-ra nyert az RB Leipzig otthonában, ezzel eldőlt, hogy a Dormund ezüstérmet szerzett a német elsőosztály 2019/2020-as idényében. A Dortmund jelenleg 83 lőtt gólnál tart a bajnokságban, ezzel pedig új klubrekordot állított fel – és egy forduló hátra van még a Bundesligából. (A Dortmund a jövőhéten a Hoffenheim csapatát fogadja – a szerk.)

Érdemes néhány szót ejteni a Dormund játékosáról, Erling Haalandról. A norvég támadó januárban érkezett meg a Bundesligába, s fél éve alatt egészen elképesztő teljesítményt tett le az asztalra. Eddig összesen 13 Bundesliga mérkőzésén lépett pályára, s ezalatt szerzett 14 gólt és kiosztott 2 gólpasszt. Csak öt olyan játékos van, aki a teljes Bundesliga-szezont tekintve több gólt szerzett.

És az európai topligákat figyelembe véve, csak egy játékos van, aki több gólt szerzet 2020-ban, mint Haaland, méghozzá a Bayern München labdarúgója, Robert Lewandowski. A lengyel támadó ebben az évben 14 gólnál jár.

Ja, igen, s, aki nem tudja, hogy kell kiejteni a nevét Haaland nevét, annak itt egy kis segítség magától a norvég focistától:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás