promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Toni Kroos beszélt a jövőjéről, a személyiségéről és a homoszexualitásról
Borítókép:  PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Real Madrid labdarúgójával, Toni Kroos-szal készített tartalmas beszélgetés a GQ magazin német kiadása. Ebből kiderül, hogy milyen értékeket tart fontosnak a német labdarúgó, ahogy az is, hogy miként látja a homoszexualitást kérdését.

Napjaink világhírű labdarúgóinak minden korábbinál nagyobb felelősségük van. Akár tesznek, akár mondanak valamit, az a világ minden pontjára eljut. Egy-egy mondat karriereket tehet tönkre, vagy épp ellenkezőleg: emberek millióinak szimpátiáját válthatja ki. Manapság tehát világsztárnak lenni nemcsak azzal jár, hogy mit tesz az illető a pályán, hanem azzal is, hogyan viselkedik, mit mond azon kívül. Igaz, csak egy hosszabb lélegzetvételű interjú mutat rá arra, hogy kinek milyen értékek fontosak, hogyan éli életét.

Most a Real Madrid játékosa, Toni Kroos-szal készített egy tartalmas beszélgetés a GQ magazin német kiadása, ebből pedig nagyvonalakban kiderül, hogy mik a prioritások a német játékos számára, ahogy az is, hogyan látja a homoszexualitás kérdését a futballon belül. Az interjút a penamadridista.hu fordította, most ebből az anyagból szemlézgetünk.

A hosszas eszmecsere a koronavírus-járvány témakörével kezdődik. Spanyolországban ugyanis különösen szigorú szabályokat vezetett be a kormány. Kroost azonban nem zavarta, hogy otthon kellett maradnia, ráadásul Madrid egy olyan részén élt, ahol nem sokat érzékelt a körülötte történő eseményekből.

„Az én helyzetem kicsit más, hiszen a sok utazás miatt az elmúlt években alig voltam itthon: könnyű volt otthon maradni a családommal. (...) Egyszerre voltam apa és tanár a gyermekeim számára. Ráadásul mivel a feladatok angol nyelvűek voltak, én magam is sokat tanultam. Emellett van egy egyéves fiunk, Fin, aki még nem annyira önálló, és rengeteg figyelmet igényel”

– mesélt a játékos. Hozzátéve, hogy engedékeny apa, ugyanakkor megvannak az elvárásaik a feleségével, mégpedig, hogy gyerekeik kedves, udvarias emberekké váljanak.

Ezek után következett az interjú talán legérdekesebb része, amely a német futballista személyiségéről érdeklődött, több szempont alapján. Kérdés, hogy Kroos a pályán kívül is ugyanolyan nyugodt, higgadt, racionális, precíz személyiség, mint a gyepen? Mint mondta, a pályán ritkán ideges, mert megtanulta az évek során, hogy a nyugalom segítségére lehet.

„Természetesen vannak a futballban is olyan pillanatok, amikor ideges és érzelmes vagyok, vagy ilyen volt például a gyermekeim születése is. (...) Ha a futballról van szó, bízom a képességeimben – és amikor bízol a kvalitásaidban, automatikusan magabiztosabbá és lazábbá válsz. Erről nem tudod magadat meggyőzni, ehhez át kell érezned a helyzetet. Ezek a karakterünktől függenek, nem lehet csak úgy megtanulni őket. Mindazonáltal az idegesség nem negatívum, a kérdés az, hogyan tudjuk a javunkra fordítani”

– fogalmazott Kroos.

Az is kiderült, hogy Toni Kroos számára elsődleges a család. A pénze nagy részét ugyanis családjára költi, egyúttal messze áll tőle a spórolás. 

„Semmit sem akarok egy házon megspórolni – most éppen Németországban építkezünk. Mivel tudom, hogy mennyire szeretünk ott lenni és mennyire fontos számunkra, hogy szép otthonunk legyen ott is, sajátos extrákkal dobjuk fel. Itt, Madridban például egy kis focipályát építtettünk, amit a fiam használ. Messze áll tőlem a spórolás. Ha elutazom, a leggyorsabb úton szeretnék hazajutni a családomhoz. Emiatt megesett már, hogy privátjáratot foglaltam magamnak. Ez nem olcsó ugyan, de nekem megéri”

– világított rá arra Kroos, hogy mit is tart fontosnak.

A jelenlegi, illetve jövőre vonatkozó elképzeléseiről elmondta: az a vágya, hogy Madridban fejezze be pályafutását, utána pedig az utánpótlásban helyezkedne el azért, hogy továbbadhassa tudását. A Real középpályása arról is beszélt, hogyan látja a homoszexualitás kérdését a futballban:

„A józan eszem természetesen azt mondja, hogy a 21. században mindenki úgy éli az életét, ahogy akarja. Azt azonban nem tudom, hogy azt kellene-e tanácsolnom bárkinek is, hogy aktív játékosként tálaljon ki. A pályán néha keresetlen szavakat dobálnának az illető felé, és a stadionban lévő szurkolók érzelmeiből kiindulva nem tudnám garantálni, hogy a kérdéses személy nem válik a becsmérlő és szitkozódó kifejezések céltáblájává. (...) Azt, hogy az önfelvállalás egy játékos számára előnyt jelent, vagy hátrányt, mindenkinek magában kell eldöntenie. Véleményem szerint azonban manapság még nincs ennek előnye”.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás