promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hivatalos: így fejezik be a 2019/2020-as Bajnokok Ligáját
Borítókép:  Mandoga Media / dpa Picture-Alliance via AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) döntött arról, hogyan és milyen módon fejezik be a Bajnokok Ligája és az Európa-liga 2019/2020-as idényét.

Amiről már hetekkel ezelőtt több sportportál is írt, azt most hivatalossá vált. Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) Végrehajtó bizottsága ugyanis döntött a Bajnokok Ligája és az Európa-liga 2019/2020-as idényének lehetséges befejezéséről. Ennek értelmében a legrangosabb európai kupasorozat a következőképpen folytatódna:

előbb, augusztus 7-8-án jönne a folyatatás a nyolcaddöntők visszavágóival (Manchester City-Real Madrid, Barcelona-Napoli, Bayern München-Chelsea, Juventus-Olympique Lyon). Ezeket a mérkőzéseket vagy a hazai csapat stadionjaiban rendeznék vagy Portugáliában – ez még nem dőlt el. A győztesek pedig csatlakoznak majd a PSG-Atlético Madrid-Atalanta-Leipzig négyeshez, majd augusztul 12-től kezdődhet Portugáliában a Final8. A döntőig egy mérkőzésen dőlne el a továbbjutás kérdése. A finálét augusztus 23-án rendezik.

Az esemény helyszíne a portugál főváros, pontosabban a város két csapatának (Sporting Lisszabon, Benfica) a stadionja, a José Alvalade és az Estadio Da Luz lesz. A Bajnokok Ligája-döntőjének az eredetileg tervezett Isztambul helyett tehát Lisszabon ad otthont 2020-ban.

Ugyanakkor az UEFA azt is jelezte, hogy az eddig már bejelentett BL-döntő helyszínek megmaradnak, de a rendezés egy évet csúszik: így Isztambul 2021-ben, Szentpétervár 2022-ben, München 2023-ban, míg London 2024-ben adhat otthont a finálénak.

Ami az Európa-ligát illeti: a nyolcaddöntőktől kezdve Németország négy városában (Köld, Düsseldorf, Gelsenkirchen, Duisburg) augusztus 10-e és 21-e között egymérkőzéses, a BL-hez hasonló, minitornát rendeznek. A tizenhat között még hátralévő mérkőzéseket augusztus 5-én, és 6-án rendezik.

A döntő Kölnben lesz augusztus 21-én.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás