promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kapás Bogi elárulta, hogy egy kicsit visszaesett a motivációja
Borítókép:  Kapás Boglárka. Forrás: AFP/Besenyei Gergely.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egyelőre „nem hajszolja a csúcsformát” a világbajnok Kapás Boglárka, ugyanakkor a várhatóan év végén sorra kerülő országos bajnokságon már szeretne olyan időt úszni 200 méter pillangón, amellyel megerősítheti olimpiai kerettagságát.

Az M1-nek adott interjúban az olimpiai bronzérmes versenyző elmondta, mint minden társának, neki is kicsit visszaesett a motivációja amiatt, hogy az összes idei nagy versenyt törölték a koronavírus-járvány miatt. Hozzátette, ezért kicsit nehezebben veszi rá magát az edzésekre, azonban onnantól kezdve, hogy beugrik a vízbe, már minden rendben megy.

A 27 éves úszó – aki maga is átesett a fertőzésen – kiemelte, sajnálta, hogy a márciusi országos bajnokságon nem mutathatta meg, mit tud, ugyanis azt megelőzően a thaiföldi edzőtáborból hazatérve jobb időket úszott, mint a tavalyi kvangdzsui világbajnokság előtt.

Kapás Boglárka leszögezte, ha egyszer sikerült ilyen formába kerülnie, akkor újra meg tudja ezt tenni, és a várhatóan novemberben vagy decemberben sorra kerülő országos bajnokságon olyan teljesítményt tud nyújtani, amivel megszilárdíthatja olimpiai csapattagságát 200 méter pillangón.

Edzője, Virth Balázs elmondta, talán még jól is jött neki tanítványának a tokiói játékok elhalasztása, hiszen a 200 méter pillangót nem olyan régen kezdték előtérbe helyezni, így a rendelkezésre álló időben még többet léphetnek előre – írja összefoglalójában a távirati iroda.

Budapest imádok itthon turistáskodni

A post shared by Kapas Boglarka (@boglarkapas) on

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás