promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Ez mindennek az alja" – három éve kapott ki a válogatott Andorrától
Borítókép:  PASCAL PAVANI / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Épp ma három éve annak, hogy a magyar labdarúgó-válogatott történelmi vereséget szenvedett Andorrától. Vagy máshonnan nézve: ma három éve annak, hogy Andorra történelme második tétmérkőzését nyerte – Magyarország ellen.

Az elmúlt években a magyar labdarúgás több katarzissal és mélyponttal is „megajándékozta" az ország futballért rajongó szurkolóit, követőit, fanatikusait. Négy éve, 2016 nyarán a magyar labdarúgó-válogatott még a franciaországi Európa-bajnokságon szerepelt, majd a kontinestorna után egy évvel jött a mélypont: történelmi vereség Andorrában. Utóbbinak ma három éve. Ma három éve, hogy az amatőrökből és félprofi futballistákból (a csapat tagjainak jelentős része a futball mellett főállásban dolgozik – a szerk.) álló andorrai válogatott történelme második tétmérkőzését nyerte – Magyarország ellen. 

Az ellen a magyar válogatott, amely az alábbi csapattal futott ki a miniállam műfüves pályájára 2017. június 9-én, s kapott ki 1:0-ra a civilben autószerelőként dolgozó Marc Rebés góljának köszönhetően:

Gulácsi - Bese, Vincius, Lang (Balogh, 58.), Tóth Bence - Nagy Ádám, Kleinheisler - Dzsudzsák, Stieber (Nagy Dominik, 21.), Gyurcsó (Sallai, 71. perc) - Eppel

A mérkőzés lefújása után Gulácsi Péter alig talált szavakat a csapat teljesítményére. A szurkolók annál inkább: „K*rva gyenge" – hangzott a rigmus. Az Andorrába elutazó drukkerek percekig szitkozódtak, majd levetették a mezt a válogatott tagjaival.

„Kikaptunk Andorra ellen, felesleges bármit mondanom, levetették velünk a mezt. Egy éve ilyenkor a csúcson voltunk, most meg a pokolban. Ez mindennek az alja. Elnézést kérek a szurkolóktól, mind, akik ide kijöttek, mind a tévénézőktől, akik szeretik a magyar labdarúgást. Vállalom érte, az én felelősségem is" – fogalmazta meg első érzéseit Dzsudzsák Balázs 2017 júniusában.

De, hogy ne teljesen melankóliávál záródjon a visszaemlékezés, íme egy elemzés az Andorra-Magyarország mérkőzésről, persze kissé humoros formában:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás