promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Létfontosságú meccsen győzte le az újdonsült kupagyőztest az Újpest – videó
Borítókép:  Predrag Rogan, az UTE vezetőedzője (k), a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójában játszott Újpest FC-Budapest Honvéd mérkőzésen a Szusza Ferenc Stadionban 2020. június 6-án. Forrás: MTI/Illyés Tibor.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Összefoglaltuk a magyar labdarúgó-bajnokság 27. fordulójának szombaton rendezett mérkőzéseinek legfontosabb történéseit.

Az első nagy lehetőség a 19. percben adódott, akkor viszont az újpesti kapus, Banai Dávid néhány másodpercen belül kétszer bravúrral védett. A folytatásban is többet támadtak a vendégek, több lövéssel próbálkoztak és veszélyesebbek is voltak, a vezetést Novothny Soma góljával az első félidő hosszabbításában mégis a bennmaradásért küzdő Újpest szerezte meg.

A második félidőben sem változott a játék képe, a kispestiek többször próbálkoztak – a 94. percben Batik Bence a keresztlécet találta el –, és bár a házigazdák csupán egy kaput eltaláló lövéssel zárták a meccset, abból megszerezték a győztes gólt.

Az Újpestnek ez volt az első mérkőzése a hétfőn kinevezett új vezetőedző, a szerb Predrag Rogan irányításával. Csapata ezzel a sikerrel elmozdult a kiesőhelyről a tabellán.

Újpest FC–Budapest Honvéd FC 1-0 (1-0)

MOL Fehérvár FC–Kisvárda Master Good

Az első negyedóra kisvárdai mezőnyfölényt hozott, előbb Cornel Ene fejelt a kapufára, majd további ígéretes támadásokat vezettek a vendégek. A Fehérvár a 16. percben „érkezett meg” a meccsbe: Lyes Houri kiváló passzát Nego Loic váltotta gólra.

A félidő hátralévő részében fölénybe került a házigazda, de nem tudott újból a hálóba találni.

A második félidő nagy hazai helyzetekkel kezdődött, a vendégeknek ekkor kevés lehetőségük volt. Vélhetően egyik edző sem volt elégedett csapata játékával, mert előbb a Kisvárda cserélt egyszerre négyet, majd két perc múlva a Fehérvár hármat.

A folytatásban a fehérváriak többször is lezárhatták volna a meccset, végül a sokadik nagy helyzetüket Nikolics Nemanja váltotta gólra, és ezzel beállította a 2-0-s végeredményt.

MOL Fehérvár FC–Kisvárda Master Good 2-0 (1-0)

Mezőkövesd Zsóry FC–Paksi FC

Már a hatodik percben közel állt a gólszerzéshez a Mezőkövesd, a kilépő Zivzivadze kapus mellett elgurított labdája a kapufáról pattant vissza. A hazaiak fölényét az első negyedóra vége felé szüntette meg a Paks, amely sorozatban rúghatta szögleteit és csakhamar ugyancsak nagy helyzetet alakított ki. Kiegyenlítetté vált a mérkőzés, lüktető volt a játék, mindkét oldalon akadtak lehetőségek, igaz, ezek már nem voltak igazán komolyak. A Paks inkább szögletekből veszélyeztetett, a Mezőkövesd pedig igyekezett passzokkal eljutni ellenfele kapujáig, de a középpályás sora nem működött igazán hatékonyan. Mindkét oldalon sok volt az eladott labda, a pontatlan passz, így a játékrész második felében már csak egy-egy nagy helyzet adódott.

A vezetést a szünet után a Paks egy saját térfélről elvégzett szabadrúgást követő gyors akcióból szerezte meg, a vendégek kihasználták, hogy a hazai védelem még nem állt fel.

Kuttor Attila, a mezőkövesdiek vezetőedzője gyorsan cserélt kettőt, de nem tudta felpörgetni csapatát. A Paks stabilan futballozott, majd újabb gyors akció végén Könyves Norbert duplázott.

Ezzel gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés, mert a kövesdiek játékából hiányzott a lendület, az átütőerő, és a hazai játékosoknak még szerencséjük sem volt a kiválóan védekező vendégekkel szemben.

A harmadik helyezett hazai csapat mindhárom összecsapását elveszítette a mostani bajnokságban a tolnaiakkal szemben, akik öt gólt szereztek ellenük és egyet sem kaptak. A Mezőkövesd az újrakezdés után bejutott a Magyar Kupa döntőjébe, de a fináléban kikapott, és összességében öt tétmérkőzéséből egyet sem tudott megnyerni, két döntetlen mellett háromszor szenvedett vereséget.

A paksiak szombati sikerével eldőlt, hogy a sereghajtó Kaposvári Rákóczi búcsúzik az élvonaltól.

Mezőkövesd Zsóry FC–Paksi FC 0-2 (0-0)

A forduló maradék két mérkőzését június 6-án játsszák, amikor is a Zalaegerszegi TE fogadja a Puskás Akadémiát, illetve a Ferencváros a Diósgyőrt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás