promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bajnokok Ligája: három győri és egy ferencvárosi került be az álomcsapatba
Borítókép:  Háfra Noémi. Forrás: fradi.hu.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A címvédő Győri Audi ETO KC három, az FTC-Rail Cargo Hungaria pedig egy játékossal képviselteti magát a női kézilabda Bajnokok Ligája mostani szezonjának álomcsapatában.

Az európai szövetség pénteken tette közzé a szavazás végeredményét, a szervezet oldalán több mint 23 ezer szurkoló voksolt a legjobbakra, tíz kategóriában (a hét poszt, a legjobb védő, legjobb fiatal – 1997-ben vagy az után született – játékos és a legjobb edző).

A győri együttesből a kapusoknál Amandine Leynaud, az irányító Stine Oftedal, és a védekező Eduarda Amorim végzett az élen, míg a Ferencvárosból Háfra Noémi a legjobb fiatalnak járó elismerést érdemelte ki.

„Nagyon örülök neki, hogy megválasztottak, egyáltalán nem számítottam rá, hiszen ez az idényem azért nem sikerült annyira jól. Egyfajta megelőlegezett bizalomként is tekintek ezért erre, és tele vagyok motivációval, alig várom már, hogy induljon a következő szezon. Jövőre már nem hiszem, hogy beférek a fiatalok közé, és idén is erre gyúrtam már, hogy a balátlövők között legyek, de most már ez lesz a tényleges célom. Szeretnék Európa legjobbjai között lenni a posztomon!”

– nyilatkozta Háfra Noémi a Ferencvárosi Torna Club hivatalos oldalának.

A legtöbb szavazatot a Siófok korábbi játékosa, a román Valcea beállója, a tunéziai születésű, de már a magyar válogatottban bemutatkozott Elghaoui Asma kapta.

A győriek a Bajnokok Ligájában negyeddöntősek, a budapesti négyes döntő céldátuma szeptember 5-6-a. Jelenleg vizsgálják annak a lehetőségét, hogy a negyeddöntőket meg lehet-e rendezni szeptember 3-án. Amennyiben a szeptemberi időpont nem tartható, akkor októberre halasztják a tornát, a negyeddöntőket törlik, a négyes döntőben pedig a két csoport első két-két helyezettje, vagyis a címvédő Győri Audi ETO KC, a francia Metz HB és Brest Bretagne, valamint a dán Esbjerg HB léphet pályára.

A női kézilabda BL 2019/20-as idényének álomcsapata:
Amandine Leynaud (Győri Audi ETO KC) – Jovanka Radicevic (Buducsnoszt), Anna Vjahireva (Rosztov-Don), Stine Oftedal (Győri Audi ETO KC), Elghaoui Asma (Ramnicu Valcea), Cristina Neagu (CSM Bucuresti), Sanne Solberg (Esbjerg) – legjobb védő: Eduarda Amorim (Győri Audi ETO KC), legjobb fiatal: Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), edző: Emmanuel Mayonnade (Metz)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás