promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fertőtlenítő kapuval harcolnak a vírus ellen Izraelben
Borítókép:  Independent
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Maccabi Tel Aviv, a Hapoel Tel Aviv és a Bnei Yehuda Tel Aviv otthonául szolgáló Bloomfield stadionban fertőtlenítővel felszerelt kaput csináltak, azért, hogy minden lehetséges eszközzel harcoljanak a koronavírus ellen.

Az Izraelben, egész pontosan Tel Avivban található a Bloomfield stadion, amely több csapat (a Maccabi Tel Aviv, a Hapoel Tel Aviv és Bnei Yehuda Tel Aviv) otthonául szolgál, így a stadion üzemeltetőinek hatványozottan oda kell figyelniük arra, hogy megtegyenek minden, egészségügyi szempontból fontos lépést a koronavírus-járvány megelőzése, terjedése érdekében. Épp ezért fertőtlenítővel felszerelt kaput készítettek – írja a BBC.

 A kapun áthaladva a szenzorok érzékelik az ember jelenlétét, ekkor jön egy tizenötmásodperces folyamat, amely során fertőtlenítő ködben kell állni. A telepítőcég szóvivője jelezte, hogy ugyan a játékosok, a stábtagok és a média képviselői nem kötelesek áthaladni a kapun, de átlagban 100-200 ember mérkőzések előtt azért megis megteszi: ilyen módon fertőtlenítve magát.

„A legtöbb ember keresztül akar menni, mert így sokkal nagyobb biztonságban érzik magukat”

– mondta Eran Druker, a telepítőcég elnök-vezérigazgatója.

Az izraeli elsőosztály küzdelmei az előző hónap végén kezdődtek, s eddig három mérkőzést játszottak a Bloomfield stadionban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás