promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Visszalépés és összeolvadás, két veszprémi csapat is elindul az NB I-ben
Borítókép:  időkérés közben hallgatják edzőjük utasításait a Telekom Veszprém játékosai. Forrás: AFP/Axel Heimken.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Váci KSE nem indul a férfi kézilabda NB I következő idényében, így a Veszprém-Felsőörs csapata feljutott az élvonalba.

A magyar szövetség (MKSZ) csütörtöki sajtóközleménye szerint a beérkezett nevezések alapján véglegesítették a férfi és a női K&H Liga következő idényének mezőnyét.

Mivel a Váci KSE nem nevezett a férfiaknál, a jelentkezéseket követően az MKSZ elnökség, valamint szakmai- és versenybizottsága a besorolási szabályzat alapján a Veszprém-Felsőörs csapatát sorolta be az NB I-be.

Az MKSZ az előző szezont a koronavírus-járvány miatt előbb március közepén felfüggesztette, majd április 9-én befejezettnek nyilvánította. Bajnokokat nem hirdettek, a kiesők és feljutók sem voltak. A Veszprém-Felsőörs együttese – amelynek vezetője a korábbi világklasszis Éles József – a bajnokság törlésekor vezette a tabellát a másodosztály (NB I/B) nyugati csoportjában.

A nőknél a Szent István SE és a Nemzeti Kézilabda Akadémia – a két klub két héttel ezelőtti bejelentése szerint – közös csapatot indít a következő szezonban, amely szeptember 6-án kezdődik.

  • A férfi NB I mezőnye: Budakalász, Csurgói KK, Dabasi KC VSE, Eger Eszterházy SZSE, Ferencvárosi TC, Balatonfüredi KSE, Gyöngyös, Komló, Mezőkövesdi KC, Orosházi FKSE, MOL-Pick Szeged, Grundfos Tatabánya KC, Telekom Veszprém, Veszprém KKFT Felsőörs.
  • A női NB I mezőnye: Békéscsabai Előre NKSE, Debreceni VSC, Dunaújvárosi Kohász KA, Érd, Ferencvárosi TC, Győri Audi ETO KC, Alba Fehérvár KC, Mosonmagyaróvári KCSE, MTK Budapest, Siófok KTC, Szent István SE-NEKA, Szombathelyi KKA, Váci NKSE, Kisvárda.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás