Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Kiderült, hogy mikor lesz idén a Hungaroring – részletek

Kiderült, hogy mikor lesz idén a Hungaroring – részletek

Sport & Szabadidő

Kiderült, hogy mikor lesz idén a Hungaroring – részletek

Sport & Szabadidő

Helmeczi Benjamin 13:03

A Liberty Media kedden közölte, hogy július 19-én rendezik meg a Forma-1 magyarországi versenyét, de a járvány miatt várhatóan nézők nélkül.

A 2020-as Forma-1 módosított versenynaptárában olvasható az első nyolc forduló időpontja, ennek értelmében július első két hétvégéjén az osztrák Spielberg-ben, a Red Bull Ringen két versenyt is rendeznek, majd a csapatok Magyarországra utaznak. A mogyoródi futam után két héttel aztán Nagy-Britannia következik, Silverstone-ban szintén két egymást követő hétvégén versenyez a mezőny, amely aztán Spanyolországba, Belgiumba és Olaszországba látogat el szeptember elejéig.

A Media Liberty a közleményükben hangsúlyozta, hogy az elmúlt két hónapban a Forma-1 vezetése a FIA-val, a 10 csapattal, valamint a partnerekkel és az egyes országos illetékes hatóságaival együttműködve dolgozott azon, hogy elfogadjon egy olyan módosított naptárat, amely lehetőséget teremt a versenyek biztonságos megrendezésére. Hozzátették, a koronavírus-járvány nemzetközi jelenléte és terjedése miatt a további részletek, valamint a naptár fennmaradó részének kidolgozása a következő hetekben történhet meg, és a Liberty Media reményei szerint 15-18 futamra sor kerülhet a mostani idényben, amely decemberben érhet véget. Kiemelték, hogy egyelőre nézők nélküli eseményekre készülnek, de bíznak abban, hogy a rajongók visszatérhetnek a lelátókra, amint ezt biztonságosnak bizonyul.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója a hungaroring.hu-n olvasható közleményben azt mondta, hogy végig rugalmasan álltak hozzá az egyeztetésekhez, mert a pálya készen áll, bármikor lehet rajta versenyt rendezni és mindenképpen szerették volna megtartani a 35. Magyar Nagydíjat. A futam eredetileg augusztus 2-i dátummal szerepelt a 2020-as naptárban.

„A nézők nélküli verseny során a járványügyi előírásokat szem előtt tartjuk, folyamatosan egyeztetünk az illetékes hatóságokkal, hiszen nemcsak jó versenyt akarunk rendezni, de azt is szeretnénk, hogy a paddockban mindenki biztonságban érezhesse magát”

– jelentette ki Gyulay.

A 2020-as Forma-1 módosított versenynaptára (első 8 forduló):

  • július 3-5.: Osztrák Nagydíj, Spielberg
  • július 10-12.: Stájer Nagydíj, Spielberg
  • július 17-19.: Magyar Nagydíj, Mogyoród
  • július 31-augusztus 2.: Brit Nagydíj, Silverstone
  • augusztus 7-9.: 70. Évforduló Nagydíja, Silverstone
  • augusztus 14-16.: Spanyol Nagydíj, Barcelona
  • augusztus 28-30.: Belga Nagydíj, Spa-Francorchamps
  • szeptember 4-6.: Olasz Nagydíj, Monza

Borítókép: Lewis Hamilton, Max Verstappen, és Sebastian Vettel ünnepel a Hungaroring póriumán. Forrás: AFP/Kisbenedek Attila.