promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mi lesz így a Bajnokok Ligájával?
Borítókép:  JAKUB PORZYCKI / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Azzal, hogy koronavírus-járványt követően újraindulnak, újraindultak az európai futballbajnokságok, adódik a kérdés: tervezik-e folytatni, s ha igen, miként a Bajnokok Ligáját? 

A koronavírus-járvány ugyan még nem csengett le teljesen, de több európai országban az enyhítések miatt úgy döntöttek, hogy zárt kapuk mellett ugyan, de újraindítják a futballéletet. Már zajlanak a német, a dán, az izlandi vagy épp a magyar elsőosztály küzdelmei. Hamarosan pedig láthatunk angol és spanyol élvonalbeli mérkőzéseket is. Ezek után adódik a kérdés:

van-e terve az Európai Labdarúgó Szövetségnek arra, hogy mi legyen a Bajnokok Ligája 2019/2020-as szezonjával?

[[c]] 

Mint a Goal.com írja, az UEFA június 17-én ülésezik amiatt, hogy megpróbáljon egy tervet kialakítani a BL és az Európa-liga befejezése érdekében. A testület elnöke, Aleksandar Ceferin korábban arról beszélt, hogy az európai futballbajnokságok augusztusra befejeződnek, s a következő idény szeptemberben már kezdődik is.

Ez előzetes felvetés szerint a Bajnokok Ligája és az Európa-liga akkor folytatódna, amikor az európai topbajnokságok befejeződnek. Persze, ezek a korábbi „tervek”.

Érthető módon a még versenyben lévő klubok szeretnék bejezni a BL 2019/2020-as idényét, ugyanis a mérkőzésekért járó televíziós bevételek fontos részt képeznek a csapatok éves költségvetésében.

Kérdés, hogyan dönt az UEFA június 17-én.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás