promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális vereség: alig kapott kapott szavazatot Szuper Levente
Borítókép:  Suck György. Forrás: MJSZ/Szűcs Attila.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Such György maradt a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke, miután a szerdán, Székesfehérváron megtartott, 2020. évi rendes küldöttgyűlés tisztújításán óriási többséggel választották újra. A másik jelölt a korábbi válogatott kapus, Szuper Levente volt.

A titkos voksoláson Such György 176, míg Szuper Levente 19 szavazatot kapott. A régi-új elnököt az elnökséggel egyetemben négy évre választották meg.

Az általános alelnök Misovicz Tibor, a szakmai alelnök id. Kovács Csaba lett. Az elnökség tagjává választották Dalnoki Balázst, Deák Lászlót, Kolbenheyer Zsuzsannát és Szabados Richárdot, míg a liga által jelölt két elnökségi tag Fodor András (DEAC) és Papp Gábor (FTC-Telekom) lett.

A Jégkorongblog.hu szerint a régi-új elnök rövid jelölti beszédében azt mondta:

„A szakmai irányokat, teendőket, feladatokat ismeri mindenki. Azt is, hogy az eddigiek során kire és kikre bíztam, bíztuk ezeknek az irányoknak a kijelölését, és a feladatok elvégzését. Azt is, hogy kire és kikre számítok az első helyeken a továbbiakban szakmai téren és minden további tekintetben. Innentől kezdve a jövőről röviden annyit mondhatok: minőségi utánpótlásra alapozott, fenntartható, eredményes, népszerű jégkorongéletet szeretnék, amelyben jól felépített intézményi keretek között, közös értékrend alapján együtt dolgozunk a sikerekért. Én készen állok a folytatásra.”

A portál szerint a főszponzor Erste Bank képviseletében, Szabados Richárd:

jónak tartja az együttműködést a szövetséggel. A hároméves szerződés megújításáról rövidesen dönteni fog a pénzintézet.

A székesfehérvári MOL Aréna Sóstó rendezvényközpontjában a küldöttgyűlés elfogadta a szövetség 2019/20-as szezonnal kapcsolatos szakmai beszámolóját, majd a 2019-es év pénzügyi beszámolóját, éves mérlegét, valamint a 2020/21-es szezon szakmai és pénzügyi programját is.

Az alapszabály is módosult, így például a liga elnökét mostantól szintén négy évre választják – olvasható a távirati iroda összefoglalójában.

[[cikk]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás