promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nyolc meccs, kilenc pont: Újpesten nyert derbit a Ferencváros – videó
Borítókép:  a ferencvárosi kapus, Dibusz Dénes véd az NB 1 20. fordulójából elhalasztott ÚFC-FTC zártkapus mérkőzésen a Szusza Ferenc Stadionban. A koronavírus-járvány miatt nézők, szurkolók részvétele nélkül játszották a mérkőzésen. Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az éllovas és címvédő Ferencváros 1-0-ra nyert az Újpest vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójából elhalasztott, és szerdán bepótolt találkozón.

Az Újpest álmos adogatásával kezdődött a mérkőzés, majd a Ferencváros a 7. percben a találkozó első helyzetéből megszerezte a vezetést: gyors összjáték után Boli 19 méterről, középről már üresen lőhetett a jobb alsóba.

A folytatásban a ritmust olykor felpörgető vendégek Boli kiugratásaival veszélyeztettek, eközben az egyre inkább magára találó hazai együttes Simon lövéseivel – a szélső a 26. percben távolról a lécet találta el – keltett zavart Dibusz kapuja előtt.

A szünet után is nyílt maradt a játék, amelyben a korábbinál magasabb sebességi fokozatba kapcsolt Újpest húsz percen át irányított, de lehetőségeit nem tudta egyenlítésre váltani. A Ferencváros idővel átvette a kezdeményezést, teljesen ellenőrzése alatt tartotta a meccset. A vendégek előtt több helyzet adódott, hogy újabb góllal lezárják a mérkőzést, de könnyelmű hibákat vétettek, így nem változott az eredmény.

A hajrában Burekovic felrúgta Lovrencsicset a vendégek 16-osánál, ezért megkapta második sárga lapját, és idő előtt mehetett az öltözőbe. 

Az üllői129 szerint a következőket mondta a két mester a mérkőzést követően:

  • Szergej Rebrov, a Ferencvárosi Torna Club vezetőedzője: „Voltak lehetőségeink a második gól megszerzésére, leginkább kontratámadásokból a második félidőben. Jól kezdtünk, sikerült gólt szereznünk. Nem könnyű itt játszani, minden elismerésem Nebojsa Vignjevicnek, nagyon jól felkészítette a csapatát, ugyan nem lőttek gólt, de focizni szerettek volna. De mi betaláltunk, helyzeteket is kialakítottunk, így megérdemeltük a győzelmet. Nem érdekel, hogy 9 pont az előnyünk, az utolsó nyolc meccsre kell koncentrálnunk, főleg a következőre, profik vagyunk, ez az életünk, hogy mérkőzésről mérkőzésre készüljünk.”
  • Nebojsa Vignjevic, az Újpest vezetőedzője: „Úgy gondolom, a játékosaim a legjobbjukat nyújtották, a bekapott gól után mi játszottunk jobban, sok helyzetet alakítottunk ki. Sajnálom, hogy ezeket nem úgy használtuk ki, ahogy kellett volna, de próbálkoztunk, nyomtunk, ami nagyon nehéz a Ferencváros ellen, hogy 90 percig nyomj ellenük. Sajnos bekaptuk a gólt, és ha nem találsz be, nem számíthatsz arra, hogy pontot, pontokat kapsz. A hozzáállás az elejétől kezdve jó volt, a hibák pedig benne vannak a fociban. A folytatásban úgy kell játszanunk, ahogy ma este, és fontos, hogy gólokat kell szereznünk és fegyelmezettek legyünk. Mindent meg kell tenni a pontszerzésért, nem lesz könnyű három naponta pályára lépni.”

Ahogy ősszel, úgy ezúttal is Boli egyetlen találata döntötte el a fővárosi derbit. A Ferencváros ezzel a találkozóval utolérte a mezőnyt, az éllovas előnye a tabellán kilenc pontra nőtt a második helyezett MOL Fehérvárral szemben.

Az Újpest rossz sorozata tovább folytatódott a Ferencváros ellen: a lilák 2015 december közepe óta nem tudták legyőzni a zöldeket – olvasható a távirati iroda összefoglalójában.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás