promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kitúrnák az Ajaxot a Bajnokok Ligájából
Borítókép:  az Ajax Amszterdam játékosai egyáltalán nem örülnének annak, ha a selejtezniük kellene a Bajnokok Ligájáért. Forrás: AFP.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A holland labdarúgó-bajnokságban szereplő AZ Alkmaar az Európai Labdarúgó Szövetséghez (UEFA) fordult azért, hogy az Ajax Amsterdam helyett megkapja a Bajnokok Ligája főtábláján való szereplésre jogosító automatikus helyet.

A koronavírus-járvány felborította a labdarúgó-bajnokságok menetét. Ahány ország, annyi döntés született a lezárással, illetve a folytatással kapcsolatban:

  • a franciák, és a belgák lezárták a bajnokságot,
  • a német és a magyar bajnokság már zajlik,
  • az angolok még vacilálnak,
  • a spanyol két héten belül indul,
  • úgy tűnik, hogy az olasz is el fog indulni záros határidőn belül.

Hollandiában azonban április végén döntöttek úgy, hogy kilenc fordulóval a bajnokság vége előtt lezárják a pontvadászatot, és az aktuális helyezések alapján ítélik oda az európai kupaindulásokat. Ekkor az Ajax mindössze jobb gólkülönbségének köszönhetően előzte meg az Alkmaart, amelynek így selejteznie kell a BL csoportkörébe.

Az AZ illetékesei azért fordultak az UEFA-hoz, mert mindkét bajnoki összecsapáson, otthon és idegenben is legyőzték amszterdami riválisukat.

A holland szövetség (KNVB) ugyanakkor már jelezte, hogy nem tervezi megváltoztatni döntését – írja összefoglalójában a távirati iroda.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás