promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Eldőlt: ezek a csapatok játsszák a Magyar Kupa döntőjét
Borítókép:  MTI/Illyés Tibor
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mezőkövesd-Budapest Honvéd Magyar Kupa döntőt rendeznek 2020. június 3-án a Puskás Arénában.

Az elődöntők visszavágóival folytatódtak a Magyar Kupa küzdelmei. Időrendi sorrendben előbb MOL Fehérvár FC-Mezőkövesd mérkőzésre került sor. A Vidi várta kedvezőbb pozícióban a mérkőzést, miután 1:1-es döntetlenre végződött az első találkozó. Hogy ne legyen nyugodt a hazai együttes, arról a 8. percben Zivzivadze gondoskodott, aki gyorsan vezetést szerzett csapatának, majd az 54. percben jött Pekár, és már 2:0-ra vezetett a Mezőkövesd.

Ekkor a MOL Fehérvár FC nagyobb sebességbe kapcsolt, és a mérkőzés hátralévő harminc percében gyakorlatilag egykapuzott, azonban csak egyenlítésre futotta Hodzic és Stopira révén. Így idegenben lőtt több góllal, története során először játszhat Magyar Kupa döntőt.

A másik ágon Budapest Honvéd-MTK elődöntő visszavágót rendeztek. Az első mérkőzés 0:0-val zárult, ahogy a visszavágó rendes játékideje is. Igaz, abban, hogy a két együttes második mérkőzésén sem született gól, nagyban közrejátszott az, hogy Honvéd kapusa, Tomáš Tujvel több bravúrt is bemutatott. Bár a teljes képhez hozzátartozik, hogy a Budapest Honvédtól az első félidőben egy szabályosan szerzett Honvéd-gólt érvénytelenített a játékvezető.

Mivel tehát a rendes játékidőben, s az azt követő kétszer tizenöt perces hosszabbításban sem esett gól, így jöhettek a büntetők, amelyet Honvád játékosai bírtak jobban idegekkel, így Budapest Honvéd lesz a Mezőkövesd ellenfele a Magyar Kupa döntőjében.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás