promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiütéses győzelemmel készült a Borussia Dortmund ellen a Bayern München – videó
Borítókép:  a Bayern München játékosa ünneplik a csapat gólját. Forrás: AFP.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A koronavírus-járvány után újraindított Bundesliga „2. fordulójában” (amúgy a 27.) a Bayern München azt az Eintracht Frankfurtot fogadta, amelytől ősszel 5-1-re kikapott.

A bajnokság májusi újraindulását követően, az idegenbeli berlini győzelem után hazai pályán, az Allianz Arénában lépett pályára a Bayern München. Az Eintracht Frankfurt játékosai csak tíz percig tudták megnehezíteni a hazaiak dolgát, azután érezhető volt, hogy a bajorok könnyedén meg fogják szerezni a győzelmet.

Az első félidő végére már 2-0-ra vezetett a Bayern, ugyanis előbb Thomas Müller adott egy gólpasszt (a szezonban a 17-et!) Leon Goretzkának, majd ő is betalált.

A második félidő elején Robert Lewandowski fejjel vette be a vendégek kapuját, így már 27. bajnoki találatát szerezte. Ekkor a bajorok magukban le is zárták a mérkőzést – nem kellett volna. Hiszen Martin Hinteregger három perc alatt, két fejesgóllal, egy találatra csökkentette a Frankfurt hátrányát, és még volt hátra 35 perc a mérkőzésből.

Ám ekkor a vendégek játékosa, Gelson Fernandes hibázott óriásit, Alphonso Davies pedig köszönte szépen, és élt a lehetőséggel. Ezután az Eintracht játékosaiban már nem volt meg az az erő, hogy közelebb kerüljenek a Bayernhez, sőt Hinteregger egy öngólt is szerzett.

Az 5-2-es győzelemnek köszönhetően a bajorok továbbra is négy pont előnnyel vezetik a tabellát a Borussia Dortmund előtt, akikkel a következő fordulóban fognak összecsapni.

Wolfsburg–Borussia Dortmund 0–2

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás