Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Elhunyt a Real Betis magyar legendája, Ladinszky Attila

Elhunyt a Real Betis magyar legendája, Ladinszky Attila

Sport & Szabadidő

Elhunyt a Real Betis magyar legendája, Ladinszky Attila

Sport & Szabadidő

BTP 09:39

A belga és spanyol kupagyőztes labdarúgó 71 éves volt.

A spanyol Real Betis honlapja tette közé, hogy elhunyt a csapat egykori legendás játékosa, Ladinszky Attila. A Nemzeti Sportnak közben a család is megerősítette a hírt.

Az egykori labdarúgó még áprilisban került kórházba a járvány közepén a rózsadombi otthonából. Az állapota miatt intenzív osztályra került, ahol lélegeztetőgépre kellett kötni. A körülmények miatt Ladinszky nem volt koronavírussal fertőzött.

Attila jobban lett, de a szívelégtelenségére hivatkozva nem mertek megkockáztatni egy fontos operációt. Az állapota később már nem tudott feljavulni, így csütörtök délután a budapesti Szent János Kórházban elhunyt.

A kiváló csatár bajnoki bronzérmes volt a Vasassal, majd 1971-ben, az ifjúsági válogatott túráján elhagyta Magyarországot. Játszott többek között a Feyenoordban, az Anderlechtben, a Betisben és a Toulouse-ban. Az Anderlechttel megszerezte a Belga Kupát, 1974-ben belga bajnoki aranyérmes és gólkirály lett, 1977-ben Spanyol Kupát nyert a Betisszel, az Anderlechttel a BEK-ben, a Betisszel pedig a KEK-ben jutott el a negyeddöntőig.

A Real Betis még a Twitterére is posztolt a labdarugóról. Nyugodjon békében!

Borítókép: FourFourTwo Hungary