Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Tíz éve játszott Gera Zoltán El-döntőt, de kinek a nyomába lépett?

Tíz éve játszott Gera Zoltán El-döntőt, de kinek a nyomába lépett?

Sport & Szabadidő

Tíz éve játszott Gera Zoltán El-döntőt, de kinek a nyomába lépett?

Sport & Szabadidő

HZS 20:20

Napra pontosan tíz éve történt, hogy egy magyar játékos európai kupadöntőre készült. Gera Zoltán 2010-ben pályára is lépett a Fulham–Atlético Madrid mérkőzésen. De Gera előtt melyik (és mikor) magyar játékosnak volt arra lehetősége, hogy egy rangos sorozat fináléján részt vegyen? 

Napra pontosan tíz éve történt, hogy Gera Zoltán a Fulham színeiben, kezdőjátékosként pályára lépett az Atlético Madrid elleni Európa-liga döntőben, Hamburgban. A magyar játékos végig a pályán volt, csapata pedig végül egy, a hosszabbításban kapott góllal 2-1-re elvesztette a finélát. Alább megnézhetitek a mérkőzés rövid összefoglalóját.

A 2010-es Európa-liga döntő óta nem rendeztek olyan európai kupafinálét, amelyben akár csak kerettagként is részt vett volna magyar játékos. Így adódik kérdés: Gera Zoltán előtt kinek és mikor volt lehetősége arra, hogy európai kupasorozat döntőjére készülődjön?

A válasz: Lisztes Krisztián.

A magyar válogatott egykori játékosa a Stuttgart labdarúgójaként készült 1998-as KEK-döntőre a Chelsea ellen. A mérkőzésen azonban Lisztes nem kapott játéklehetőséget, csapata pedig végül Stockholmban 1-0-s vereséget szenvedett.

A teljesség kedvéért hozzá kell tenni: Buzsáky Ákosnak is lett volna lehetősége pályára lépni 2003 május 21 UEFA-kupa döntőben, ugyanis a Porto játékosa volt akkoriban, de a magyar játékost 17 éve keretbe se nevezte Mourinho.

Borítókép: DAVID HECKER / AFP