promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Pomper Tibor: A legnagyobb kuplerájban sikerült részt vennünk
Borítókép:  Promotions Media
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Pomper Tibor volt a Trollfoci Youtube Channel legutóbbi vendége, ahol szó esett az egykoron az élvonalban tevékenykedő elnökökről, „stílusról” és persze arról is, hogyan és miért kezdett el bundázni a korábbi Dunaferr labdarúgó.

A magyar labdarúgás megosztó alakjai közé tartozik Pomper Tibor. A 1990-es évek végén, a 2000-es évek elején remek képességű futballistának számított az NB I-ben:

  • a BVSC-vel, a Ferencvárossal, a Dunaferrel bajnoki ezüstérmet szerzett, a
  • Honvéddal kupát nyert,
  • többször volt válogatott kerettag.

Mégsem erről ugrik be az embernek a neve, hanem a fogadási csalás miatt, amiért felfüggesztett börtönt kapott.

A korábbai élvonalbeli labdarúgó volt most a Trollfoci Youtube Channel legutóbbi vendége, ahol szó esett az egykoron az élvonalban tevékenykedő elnökökről, „stílusról” és persze arról is, hogyan és miért kezdett el bundázni. 

Mint mondta, volt olyan vezető, akivel kezet fogott egy megállapodás során, majd többet nem találkoztak. Azt is elárulta, hogy „néha” lehetett azért fizetéshez jutni. Míg a Ferencvárosnál fél évig nem kapott pénzt, addig például Dunaújvárosban percre pontosan megkapta azt, ami jár.

„A mi generációnk azt mondja, jobb lett volna 10-15 évvel előbb vagy később futballistának lenni. Szerintem a legnagyobb kuplerájban sikerült részt vennünk”

– mondta.

Arra a kérdésre, hogy mi volt az a pillanat, amikor azt mondta, hogy elege van, kiszáll, úgy fogalmazott: a győri időszak (2004-2005) után volt először, hogy úgy gondolta, elmegy a Kanári-szigetekre pultosnak. Szavai szerint Győrben „senkinek érezte magát”

„Volt egy olyan edző, akinál olyan hierarchia volt, hogy meccs előtti reggelin, mint a paraszlakodalmon a kedvenceknek dobta a nagy sonkákat, a hüyéknek meg maradt a Túró Rudi. Nem is értettük ez az ember mit csinál”

– mesélte.

Pomper természetesen mesélt arról is, hogy mi vezette oda, hogy bundázzon. Az első gondolat akkor jött, amikor a Fehérvár akkori vezetője bejött az öltözőbe egy döntetlenre végződő mérkőzés után, és közölte a játékosokkal, hogy lélektelen játék miatt nem kapják meg a prémiumot.

„Itt volt az első gondolat, hogy na jó, hogyha ez csibészkedik, akkor szerintem én is fogok” – fogalmazott Pomper.

A részletekkel kapcsolatban elmondta, volt, hogy a játékosokat keresték meg, de akadtak olyan ellehetetlenített klubok is, ahol már a játékosok keresték meg a lehetőséget. Kezdetben még Pomper is hárított, aztán ez megváltozott.

„Nem az eladás van kihangsúlyozva, hanem, hogy létrejöjjön egy eredmény, amivel mindenki jól jár”

– világított rá a lényegre a Fradiban is futballozó játékos.

[[c2]] 

Az első élménye igen érdekesre sikerült: egy jobb csapat ellen játszottak, végül megszületett a kívánt eredmény, ő pedig megkapta a mezőny legjobb osztályzata címet a Nemzeti Sporttól, pedig semmit nem tett érte. Olyan összeghez jutott, amivel „fel tudott lélegezni”. De nem egyedül bundázott a 90-es években, sőt, nagyon sokan tették ezt a megélhetésük miatt.

Pomper Tibor számon tartja: pályafutása során nagyjából húsz millió forintnyi összeget nem fizettek ki neki.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás