promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Úgy néz ki szakít egymással Rakitic és a Barcelona
Borítókép:  FAYEZ NURELDINE / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Már biztosra lehet venni, hogy Ivan Rakitic távozik az FC Barcelonából.

A katalán Sport című lap hozta le, hogy véglegesnek tűnik a szakítás az FC Barcelona és horvát középpályása, Ivan Rakitic között. A Sport bennfentesnek tekinthető, ha a Barcelona híreiről van szó, így a kijelentésük biztosan nem pletykákra van alapozva.

„Itt már valami csodának kellene történnie, hogy Rakitic és a Barca sztorija jó véget érjen.”

- írta a lap, akik szerint már nagyon elmérgesedett a viszony a klub és a játékos között.

A nemzeti válogatottal világbajnoki ezüstérmes játékos és klubja a Sport szerint nem tudott dűlőre jutni a közös jövőről, és Rakitic immár távozni akar. Rakitic mindenképpen maradni akarna Spanyolországban, így az előző La Liga-csapatához, a Sevillához térne vissza.

Rakitic még az FC Baselben kezdte profi pályafutását, majd két év múlva a Schalke 04 csapatához szerződött. Három és fél szezont töltött a Bundesligában, majd 2011 januárjában a Sevilla igazolta le. Két év múlva már ő volt az Európa-ligát nyerő gárda csapatkapitánya.

Az irányító középpályás, aki 2007 óta 106 alkalommal játszott a horvát válogatottban, 2014 júniusában szerződött a Barcelonához, amelyben 190 alkalommal szerepelt és 24-szer volt eredményes.

A 32 éves játékos sokáig alapembernek számított, ám Ernesto Valverdénél egyre inkább háttérbe szorult, és az új vezetőedző, Quiquie Setién is már inkább csereként vette számításba Rakiticet, akinek szerződése 2021. június 30-ig él a katalánoknál.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás