promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Segélyt és munkakeresést javasol focistáinak a magyar klub ügyvezetője
Borítókép:  Veol.hu
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

„Azt javasoltam a labdarúgóinknak, hogy akik tehetik, menjenek el dolgozni, illetve vegyenek igénybe munkanélküli segélyt” – mondta a Veszprém ügyvezetője, Szabó Péter.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) május 4-i döntésének értelmében csak azon bajnokságok folytatódnak, amelyek nemzetközi kupaszereplésről döntenek. Ennek következtében az NB II és NB III 2019/2020-as idénye is befejeződött. A szövetség határozata azt is jelenti, hogy a félbemaradt bajnokságokot teljesen lezártnak tekintik, s a kiesők és feljutók kilétét az aktuális állapot határozza meg.

A magyar harmadosztályban szereplő VLS Veszprém így kilencedik lett, s amennyiben tudja vállalni az anyagi feltételeket, a következő idényt is az NB III-ban kezdheti meg. Jelen esetben erre azonban nem sok esély van. A Vehír megkérdezte a klub ügyvezetőjét, Szabó Pétert, aki a következőket mondta:

„Úgy gondolom, hogy az MLSZ felelősségteljesen határozott: amíg a vírus jelen van, addig nem kockáztathatjuk azt, ami a legfontosabb, az egészséget. Ugyanakkor a döntés gazdasági következményeket is von maga után: hiába van élő szerződésünk a játékosainkkal június végéig, azokat kénytelenek leszünk felbontani velük a napokban. Azt javasoltam a labdarúgóinknak, hogy akik tehetik, menjenek el dolgozni, illetve vegyenek igénybe munkanélküli segélyt”.

Hozzátéve, hogy már az elmúlt időszakban is jelentős fizetéscsökkentéseket hajtottak végre.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás