promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Benedek Tibor visszavonul minden vízilabdával kapcsolatos tevékenységtől
Borítókép:  Benedek Tibor a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitányaként. Forrás: AFP/Kőhalmi Péter
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Benedek Tibor május 1-ig az újpesti vízilabda-csapat vezetőedzője volt.

Benedek Tibor játékosként három olimpiai bajnoki címet nyert, illetve világbajnok és Európa-bajnok. A magyar férfi vízilabda-válogatottat 2013 és 2016 között vezette, irányításával 2013-ban világbajnok lett a csapat Barcelonában. Benedek Tibor 2016 óta a Magyar Vízilabda-szövetség elnökségi tagja, 2018-ban pedig átvette az UVSE élvonalbeli felnőttcsapatának az irányítását.

Ám május 4-én reggel az alábbi közlemény jelent meg a csapat honlapján:

„Május 1-i dátummal visszavonulok minden vízilabdával kapcsolatos tevékenységtől és a következő években kizárólag szurkolóként veszek részt a hazai vízilabda életében és az UVSE további szakmai munkájában.
Ezúton szeretném megköszönni az Egyesületben eltöltött három és fél évet, mely idő alatt rengeteg szeretetet, támogatást és bizalmat kaptam az Egyesület vezetőitől, elsősorban Lovas Pétert elnöktől és munkatársaimtól.
Külön köszönet minden fiatal sportolónak, akiket taníthattam vagy szerencsés esetben a mesterük lehettem. Szerettem Mester lenni, megkaptam tőle szinte ugyanazt az örömet, mint játékosként és büszke vagyok a csapatra amelyikkel másfél szezont együtt dolgoztam. Összességében elmondhatom, hogy Szövetségi kapitányként és utánpótlás edzőként is mindent megkaptam, amit megkaphattam, sajnos mindent nem nyerhettem meg, de nem akarok telhetetlennek látszani.
Jelen közleményen kívül semmilyen nyilatkozatot nem kívánok tenni, döntésem oka kizárólag magánjellegű.
Örömömre szolgál, hogy helyemet remek szakember veszi át, akinek nyugodt szívvel adom át a még hátralévő hónapokra a felnőtt csapat irányítását és akinek a személyéről hamarosan tájékoztatjuk a vízilabda barátait.
Benedek Tibor”

A sporttársadalom most azt találgatja, hogy vajon mi állhat Benedek Tibor döntése mögött.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás