promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tizenöt éve rúgta első gólját Lionel Messi a Barcelonában – videó
Borítókép:  Lionel Messi Ronaldinho nyakában ünnepli gólját. Forrás: AFP/Lluis Gene.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ebben az focinélküli időszakban nagyjából hetente tudunk olyan Lionel Messi-gólt mutatni, ami valamiért különleges.

Majd két hete azt találatot mutattuk meg, amellyel Lionel Messi lemásolta Diego Marado angoloknak lőtt gólját.

Azóta az is kiderült, hogy egy olyan óriási klubot, mint a Barcelona szintén megvisel a koronavírus-járvány. A kieső bevételek kapcsán a katalán sztárgárda elnöksége azt a határozatot hozta, miszerint csak három játékos élvez védettséget, a többi el lehet adni.

Május elseje pedig azért nevezetes dátum Lionel Messi életében, mert ekkor rúgta első gólját a Barcelona felnőtt-csapatában. Az Albacete elleni bajnokin a 87. percben Samuel Eto cseréjeként lépett pályára az akkor 17 éves argentin – Messi 2004 októberében mutatkozott be a katalánok első csapatában. A 89. percben rúgott egy gólt Messi, ám azt les címén nem adta meg a játékvezető.

Majd a 91. percben jött a történelmi gól, ezzel pedig a katalánok 2-0-ra megnyerték a mérkőzést.

Graham Hunter: Barça című könyvében le is jegyezte, hogy mit mondott Messi pár héttel később – ezt az idézetet a Kislány, nagy foci nevű Facebook-oldalnak köszönjük:

„Furcsa érzés volt azt hallani, hogy 80 ezer ember a nevemet skandálja. Látni nem láttam semmit. Nem is tudom, hogy egyszerűen csak elhomályosult minden vagy, az első Camp Nouban szerzett gólom okozta érzelemhullám okozta ezt”.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás