promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A kézilabda nem kér pénzügyi segítséget
Borítókép:  a magyar férfi kézilabda-válogatott tagjai ünneplik a Szlovénia ellen aratott Európa-bajnoki sikert. Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) azt közölte a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB), hogy nincs szüksége anyagi segítségre, mert önállóan is képes megbirkózni a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzettel.

Az olimpiai hírekkel és sportágakkal foglalkozó insidethegames.biz portál beszámolója szerint az IHF – a nemzetközi sportági szövetségek közül elsőként – azt javasolta a NOB-nak, hogy a neki szánt támogatást olyan szervezeteknek adja, amelyeknek nagyobb szükségük van rá.

Az IHF legfrissebb éves beszámolója alátámasztja, hogy a szervezetnek rendkívül jelentős pénzügyi tartalékai vannak. A legutóbbi elszámolási határnapon, 2018. december 31-én ez jóval meghaladta a 130 millió svájci frankot. A nemzetközi szövetségnek 2018-ban 6,8 millió, az előző évben 15,9 millió svájci frank volt a nyeresége, ez nagyban hozzájárul, hogy a jelenlegi helyzetben alkalmazottait nem meneszti, nem küldi kényszerszabadságra, és nem is csökkenti a fizetésüket.

Ez volt az első alkalom, hogy az IHF – amely „új fejezetet nyitott az átláthatóságban” – közzétette éves beszámolóját a honlapján.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás