promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hat éves Steven Gerrard elcsúszása, ami a Liverpool bajnoki címébe került – videó
Borítókép:  Steven Gerrard és társa próbálja elvenni a labdát az időt húzó José Mourinhótól. Forrás: AFP/Andrew Yates.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Liverpool 1990-ben szerzett utoljára bajnoki címet, és 2014-ben is közel álltak hozzá.

A Liverpool 18 bajnoki címet szerzett történelme során, ám a legutóbbit 1990-ben. Ez olyan régen volt, hogy azóta már a Premier League is felnőttkorba lépett, hiszen azt 1992-ben alapították. 

Gúnyolódnak is eleget a liverpooli csapat ellenfeleinek szurkolói A Vörösökön. Néhány nappal ezelőtt annak a legendás mérkőzésnek volt az évfordulója, amin elúszott a bajnoki cím, akkor egy kis orosz tett keresztbe Steven Gerrardéknak.

Április 27-én megint egy emlékezetes dátumhoz érkeztünk. Ám ennek éppen a liverpooli legenda, Steven Gerrard lett a főszereplője. A házigazdák 16 forduló óta veretlenek voltak, zsinórban 11 győzelmet számláltak, ám a Manchester City a nyomukban volt, és már csak három forduló maradt hátra, amikor érkezett a José Mourinho vezette Chelsea elleni rangadó.

Ám a mérkőzés 45. percében Steven Gerrard – utolsó emberként – elcsúszott,

Demba Ba pedig a kapuig menetelt, és lövésével megszerezték a vezetést a kékek.

Majd jött a Mourinho-taktika

a Chelsea betolta a buszt a kapuja elé, és egy kontrából végleg eldöntötte a mérkőzést (0-2).

A vereség annyira sokkolóan hatott a liverpooli játékosokra, hogy a következő körben a 79. percben még 3-0-ra vezettek a Crystal Palace otthonában, ám a mérkőzés végeredménye döntetlen lett.

A Manchester City nem hibázott, és megnyerte a bajnokságot.

A 2019-2020-as szezonban már több mint húsz ponttal vezette a tabellát a Liverpool, amikor a koronavírus-járvány miatt felfüggesztették a bajnokságot. Így most még a levegőben lóg az, hogy lesz-e folytatás, bajnokot avatnak vagy törlik az idényt. Az utóbbival valószínűleg az a liverpooli drukker járna a legrosszabbul, aki már hónapokkal korábban magára tetováltatta azt, hogy 2020-ban a Liverpool lesz a bajnok.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás