promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meccs nélkül juthat a Final Fourba a Veszprém és a Győr?
Borítókép:  a Telekom Veszprém játékosai ünnepelnek, miután döntőbe jutotta a 2019-es kölni Final Fourban. Forrás: AFP/Ina Fassbender.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A B terv szerint a szezonban eddig elért eredmények alapján kerülnének ki a férfi és a női kézilabda Bajnokok Ligája elhalasztott négyes döntőinek résztvevői, amelyek közé így bekerülne a Telekom Veszprém és a Győri Audi ETO.

A L'Équipe francia sportlap arról számolt be, hogy az európai szövetség több tervet is kidolgozott arra vonatkozóan, hogyan alakuljon ki a legrangosabb európai kupasorozatok Final Fourjának mezőnye.

Az egyik verzió szerint a férfiaknál a csoportkörben, a nőknél pedig a középdöntőben elért eredményeket vennék figyelembe, és az ott első és második helyezett klubok kerülnének a négyes döntőbe.

A férfiaknál így a csoportjában második helyen végzett Veszprém mellett a Barcelona, a Kiel és a Paris Saint-Germain, míg a nőknél a címvédő, a középdöntőben első Győrön kívül a francia Metz és a Brest Bretagne, valamint dán Esbjerg alkotná a négyes döntő mezőnyét.

Egy másik elképzelés viszont lehetőséget adna a pályán elért kvalifikációra: ez egymeccses párharcot jelentene, méghozzá az előkelőbb helyen rangsorolt csapat otthonában, egy héttel a négyes döntő előtt. Amíg azonban a nőknél csak egy, a férfiaknál még két kör van hátra a négyes döntőig, hacsak nem módosítanak a versenykiírásnak ezen a részén is.

A férfiaknál 14 együttes küzd még a BL-ben, közülük kettő – a csoportjában első Barcelona és Kiel – már biztos negyeddöntős, a Veszprém és a Pick Szeged pedig a negyeddöntőbe jutásért zajló párharcokban érintett.

A nőknél még nyolc klub van versenyben, a negyeddöntőben a győrieken kívül már nincs magyar érintettség, mivel az FTC-Rail Cargo Hungaria nem jutott tovább a középdöntőből.

A férfiaknál augusztus 22-23-ra, a nőknél szeptember 5-6-ra halasztották a kölni, illetve budapesti rendezésű négyes döntőt. Eredetileg mindkettőre májusban került volna sor – olvasható a távirati iroda összefoglalójában.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás