promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A magyar válogatott nem lép pályára Bulgária ellen az Eb-pótselejtezőn?
Borítókép:  Marco Rossi. Forrás: AFP/Denis Lovrovic.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A bolgár sajtó már úgy számol, hogy hazájuk válogatottja játék nélkül jut tovább az Európa-bajnoki pótselejtezőn.

Az már korábban biztossá vált, hogy március 26-án nem rendezik meg a Bulgária–Magyarország Európa-bajnoki pótselejtezőt.

Azóta a bolgár sajtó már azt is tudni véli, hogy a Trianoni békediktátum 100 éves évfordulója napján lép pályára lesz a találkozó. A mérkőzés győztese pedig az Izland–Románia párharc győztesével játszik az Európa-bajnoki részvételért, amit 2021-re halasztott az európai szövetség.

Az NSO vette észre a bolgár Gong portál cikkét, amelynek szerzője arra a következtetésre jutott, hogy a magyar válogatott nem fog pályára lépni a selejtezőn. Ezt abból az elméletből vezette le, miszerint ha a magyar parlament határozatlan időre meghosszabbítja a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetet, akkor a szigorú intézkedések következtében a teljes sportélet leáll az országban több hónapra, így Marco Rossi csapatának lehetősége sem lesz elutazni Bulgáriába. Márpedig, ha a magyar labdarúgó-válogatott nem vállalja a mérkőzést, akkor a bolgárok automatikusan továbbjutnak.

Ezzel szemben az UEFA hivatalosan semmilyen állásfoglalást nem tett közzé a pótselejtezővel kapcsolatsan, sőt a Nemzeti Sport úgy tudja, hogy még a tárgyalások sem kezdődtek el arról, hogy egyáltalán mikor lehetne lejátszani a mérkőzést.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás