Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A magyar válogatott nem lép pályára Bulgária ellen az Eb-pótselejtezőn?

A magyar válogatott nem lép pályára Bulgária ellen az Eb-pótselejtezőn?

Sport & Szabadidő

A magyar válogatott nem lép pályára Bulgária ellen az Eb-pótselejtezőn?

Sport & Szabadidő

TK 09:09

A bolgár sajtó már úgy számol, hogy hazájuk válogatottja játék nélkül jut tovább az Európa-bajnoki pótselejtezőn.

Az már korábban biztossá vált, hogy március 26-án nem rendezik meg a Bulgária–Magyarország Európa-bajnoki pótselejtezőt.

Azóta a bolgár sajtó már azt is tudni véli, hogy a Trianoni békediktátum 100 éves évfordulója napján lép pályára lesz a találkozó. A mérkőzés győztese pedig az Izland–Románia párharc győztesével játszik az Európa-bajnoki részvételért, amit 2021-re halasztott az európai szövetség.

Az NSO vette észre a bolgár Gong portál cikkét, amelynek szerzője arra a következtetésre jutott, hogy a magyar válogatott nem fog pályára lépni a selejtezőn. Ezt abból az elméletből vezette le, miszerint ha a magyar parlament határozatlan időre meghosszabbítja a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetet, akkor a szigorú intézkedések következtében a teljes sportélet leáll az országban több hónapra, így Marco Rossi csapatának lehetősége sem lesz elutazni Bulgáriába. Márpedig, ha a magyar labdarúgó-válogatott nem vállalja a mérkőzést, akkor a bolgárok automatikusan továbbjutnak.

Ezzel szemben az UEFA hivatalosan semmilyen állásfoglalást nem tett közzé a pótselejtezővel kapcsolatsan, sőt a Nemzeti Sport úgy tudja, hogy még a tárgyalások sem kezdődtek el arról, hogy egyáltalán mikor lehetne lejátszani a mérkőzést.

Borítókép: Marco Rossi. Forrás: AFP/Denis Lovrovic.