Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Börtönben ünnepli kerek születésnapját a brazil mágus, Ronaldinho – videó

Börtönben ünnepli kerek születésnapját a brazil mágus, Ronaldinho – videó

Sport & Szabadidő

Börtönben ünnepli kerek születésnapját a brazil mágus, Ronaldinho – videó

Sport & Szabadidő

TK 18:41

Biztosak vagyunk abban, hogy a bulizás nagyköveteként ismert Ronaldinho a börtönben sem fog unatkozni születésnapján.

A világhírű brazil labdarúgó, Ronaldinho már lassan hetek óra egy paraguayi börtönben van, mert hamis útlevéllel próbált belépni az országba. De a focista jól érzi magát, egy 16 kg-os szopós malac elnyeréséért focizik.

Azonban az egykori világklasszis március 21-én ünnepli születésnapját: egészen pontosan a 40-et.

Aki ebben az évezredben csak egy kicsit is nyomon követette a világ labdarúgását, az pontosan tudja, hogy Ronaldinho egészen kivételes pályafutást tudhat maga mögött. Tehetségét már 18 évesen észrevették az európai nagy klubok, ám ő mégis az akkor válságban lévő Paris Saint-Germaint választotta. Ezidő alatt rengeteget fejlődött taktikailag, és 2002-ben a brazil válogatottal megnyerte a világbajnokságot.

2003-ban leigazolta a Barcelona, amely ezzel az transzferrel a győzelem útjára lépett, hiszen bajnokságot, majd Bajnokok Ligáját is nyert a csapat. A brazil labdazsonglőr árnyékában, majd kitüntető figyelme mellett edződött a katalán sztárcsapat legendája, Lionel Messi. Ez az időszak volt Ronaldinho karrierjének a csúcspontja.

2008-ban az AC Milanhoz igazolt, majd még megfordult három brazil és egy mexikói klubban, mígnem 2016-ban szögre nem akasztotta a csukát.

Azóta különböző meghívásoknak eleget téve népszerűsíti kedvenc játékát. Ha meg úgy alakul, akkor a börtönben is feltalálja magát.

Borítókép: Ronaldinho. Forrás: AFP/Xinhua/Xue Yuge.