promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rafael Nadal majd szeptemberben nyerheti meg a Roland Garrost
Borítókép:  Kenzo TRIBOUILLARD / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Már ha megnyeri. Várható volt, hogy a francia nyílt teniszbajnokságot sem tudják megtartani a koronavírus miatt.

A koronavírus mindent felforgat a világban, és a kulturális élet mellett a sport is nagyon megsínyli a dolgokat. Átérzem a rajongók bánatát, mert most jó ideig marad a FIFA játék, ha meccsre vágynak. Hivatalossá vált az is, hogy a 2020-as Európa-bajnokságot csak 2021-ben rendezik meg. Érhető, mert a legtöbb bajnokság félbeszakadt, amiknek valahogy pontot kell tenni a végére.

A tenisz is áll, a világ egyik pontján sincsenek mérkőzések. A teniszezők amúgy is rengeteget utaznak, ami eleve nem lenne megoldható.

Az év második Grand Slam-tornája, a Roland Garros is közeledett, május 25-e és június 7-e között rendezték volna meg. A szervezők is belátták, hogy bizonytalan a helyzet, nem lehet látni előre, mi lesz májusban, így inkább a halasztás mellett döntöttek. A mostani tervek szerint 2020. szeptember 20-a és október 4-e között rendezik meg a Grand Slam-tornát.

Az időpont azért érthetetlen kicsit, mert az év utolsó Grand Slam-versenyét, vagyis a US Opent augusztus 24-e, és szeptember 13-a között tartják. A teniszezők egy hetet pihennek és rögtön bele is esnek a következő GS-tornába. Ennek az is lehet a vége, hogy egy Rafael Nadal nem fog elindulni a US Openen, mivel salakon erősebb. Ő amúgy pont mind a két tornán címvédő, tehát illene ott lennie mindkettőn.

Ahhoz nem kell teniszezőnek, vagy edzőnek lenni, hogy átlássuk, egy hét alatt nem lehet fizikálisan felkészülni egy GS-versenyre.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás