promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Koronavírusos lett a Juventus válogatott labdarúgója, karanténba kerülhetnek Ronaldóék
Borítókép:  Cristiano Ronaldo és az üres stadion. Forrás: AFP/Vincenzo Pinto.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Juventus hivatalos oldalán adott tájékoztatást labdarúgójával kapcsolatban.

Miközben az egészségügyi világszervezet világjárvánnyá nyilvánította a koronavírust, addig Magyarországon vészhelyzetet rendelt el a kormány.

A járvány európai gócpontjának számító Olaszországban újabb szigorításokat vezetett be a kormány.  A miniszterelnök a közösségi médiában közzétett videoüzenetben hangsúlyozta, hogy az eddig bevezetett óvintézkedések után

„további lépésre van szükség, a legjelentősebbre”.

A rendelkezés értelmében bezárnak a nem alapvető szükségleteket ellátó üzletek, szolgáltatások, szállodák és a vendéglátó egységek is, amelyek eddig este hat óráig nyitva tarthattak.

A termelő üzemeket, gyárakat nem állítják le, feltéve, hogy tiszteletben tartják a szigorú egészségügyi előírásokat. A mezőgazdasági, állattenyésztési ágazat is folytatja tevékenységét.

Giuseppe Conte kijelentette, az intézkedések tényleges hatásának felméréséhez két hétre lesz szükség.

A kórházak intenzív osztályainak ellátására egészségügyi kormánybiztost neveznek ki – olvasható a távirati iroda összefoglalójában.

Olaszországban napokkal ezelőtt felfüggesztették a labdarúgó-bajnokságokat. Szerda késő este pedig érkezett a hír, hogy a Juventus olasz válogatott labdarúgója, Daniele Rugani tesztje pozitív lett a koronavírusra.

A Juventus közleményében a következőket írja:

„A játékos tünetmentes. Az együttes minden szükséges óvintézkedést érvénybe léptetett, még azokkal szemben is, akik kapcsolatba kerülhettek Ruganival”.

Mivel a 25 éves játékos a szerdai edzésen részt vett, így elképzelhető, hogy az teljes csapatot karantén alá kell helyezni, ami így veszélybe sodorhatja az Olympique Lyon elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágót.

Daniele Rugani az első Serie A-s játékos, aki megfertőződött a koronavírussal.

Az olasz sajtó eközben azt találgatja, hogy az eset az Inter labdarúgóira is kihathat, hiszen az elmúlt hétvégén a Juventus a milánói csapattal játszott bajnoki-mérkőzést zárt kapuk mögött. Noha Rugani nem lépett pályára, az Inter játékosaival és vezetőivel kapcsolatba kerülhetett, ezért a fekete-kékek felfüggesztették az edzéseket, és minden szükséges intézkedést megtesznek.

A legfrissebb hírek szerint Cristiano Ronaldo mér korábban elhagyta Olaszországot, ám Portugáliában karanténba került.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás