promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Dartsőrület: Michael Smith, Jonny Clayton és Michael van Gerwen is kilencnyilast dobott – videó
Borítókép:  Professional Darts Corporation
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mind a három játékos megdobta a tökéletes kört. Michael van Gerwen a UK Opent is megnyerte.

A világbajnokságról már hiányoljuk egy ideje, azonban ott érthető is a nehéz meccsek, valamint a feszültség miatt, de a többi tornán azért össze szokott jönni a kilencnyilas. Őrületen nehéz, mivel 9 dobásból kell elérni az 501 pontot. A végén ugyebár kötelező duplával kell kiszállni.

Az elején dobálni kell a tripla húszakat, vagyis kétszer 180-at. Utána jön még egyszer a tripla húsz, tripla tizenkilenc, és a végén a dupla tizenkettő. Akik csak alkalomadtán néznek dartsot, és ilyen szituáció van, legalább most már tudják, hogy a kommentátorok miért ordítoznak annyira azért a dupla tizenkettőért. Persze itt még vannak kombinációk az utolsó körben, amit leírtunk, az a legnépszerűbb, szóval dupla 18-al is meglehet, ha valaki hibázna.

A kilencnyilas olyan ritka, hogy Michael Smith is csak a kilencediket dobta meg a Premier League történelmében, és a világbajnokságon is csak kilencszer tudták összehozni. A legtöbb kilencnyilasa Phil Taylornak van (11), utána jön Michael van Gerwen (7).

Most Smith után szinte alig kellett várni valamennyit, és Jonny Clayton meg is dobta az újabb kilencnyilast a UK Openen, és a győzelem is az övé volt, mivel megverte Chris Dobeyt 10-5-re. Azonban másról lesz neki emlékezetes a torna. A UK Openen négy évet kellet várni, hogy ismét kilencnyilas kört láthasson a közönség. Ryan Searle és Steve Brown is közel volt, de hibáztak.

Alig dolgoztuk fel a két kilencnyilast, már robogott is Michael van Gerwen, aki Daryl Gurney ellen hozta össze a vasárnapi UK Open meccsen. A holland klasszis meg is nyerte a mérkőzést 10-4-re. A fenti említett hét kilencnyilasába már ezt is beleszámoltuk.

Michael van Gerwen végül a UK Opent is megnyerte, mivel 11-9 arányban le tudta győzni Gerwyn Pricet a döntőben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás