promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fucsovics nyert, a Davis Kupa döntőjében a férfi teniszválogatott!
Borítókép:  MTI/Czeglédi Zsolt
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Azzal, hogy Fucsovics Márton 6:7, 6:4, 6:2-re legyőzte a Magyarország-Belgium Davis Kupa-selejtező utolsó mérkőzésén Ruben Bemelmanst a világ legjobbjai közé, a Davis Kupa döntőjébe juttatta a férfi teniszválogatottat. 

A magyar teniszválogatott mácius 6-án és 7-én, Debrecenben fogadta Belgiumot a Davis Kupa-selejtezőben. A sorsolást követően a három győzelemig tartó párharcot Balázs Attila kezdte Ruben Bemelmans ellen, amelyet hiába indított jól, végül 7:5, 6:7, 4:6-re elvesztett.

Arról, hogy összessítésben 1:1-el fejeződjön be a pénteki nap, Fucsovics Márton gondokoskodott. A magyar teniszező könnyedén, 6:2-re hozta a Kimmer Coppejans elleni találkozó első szettjét, a másodikban azonban 5:5-nél adogatást vesztett, s innen már Coppejans nem hibázott, s 7:5-el lezárta a második játzsmát. Az utolsó felvonás sem volt unalmas: 

2:2-nél és 3:3-nál Fucsovics két-két bréklabdát hárított komoly összpontosítással, majd 4:4-nél bréklabdát kellett hárítani, a belga teniszező a hajrát már nem bírta és 5:4-nél elvesztette a szerváját, ezzel a meccset is. 

A szombati első mérkőzésre, a párosra szintén Fucsovics Márton és Balázs Attila ment ki, és végül 2:1-re kikapott Joran Vliegentől és Sander Gille-től. Majd jött a szinte önkívületben teniszező Balázs Attila és 80 perc alatt, két szettben elintézte a mérkőzés végére minden motivációját elveszető Kimmer Coppejanst. Ezután Fucsovicson volt újra sor. A nyíregyházi játékos az első szett szenvedése után, végül 2 óra 20 percet követően 6:7 (7-9), 6:4, 6:2-re legyőzte Ruben Bemelmanst.

Ez pedig azt jelenti, hogy

a magyar válogatott a világ legjobb együtteseivel küzdhet majd meg a 18 csapatos DK-döntőben – ahol minden résztvevő csapat 172 millió forintnak megfelelő összeghez jut – , míg a vesztes Belgium osztályozót vív a bennmaradásért szeptemberben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás