Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Hatékonyabb, mint Ronaldo, mégis alig játszik a Real Madridban

Hatékonyabb, mint Ronaldo, mégis alig játszik a Real Madridban

Sport & Szabadidő

Hatékonyabb, mint Ronaldo, mégis alig játszik a Real Madridban

Sport & Szabadidő

HZS 20:50

Mariano rendelkezik a Zidane-éra legjobb gól/perc mutatójával. Mégis alig kap játéklehetőséget a Real Madrid csapatában.

A Real Madrid játékosa Mariano Diaz épphogy beállt a Barcelona elleni spanyol bajnoki mérkőzés 91. percében, és pontosan 52 másodperccel később már örömmámorban úszva ünnepelte gólját. Igen, a dominikai támadó gyakorlatilag az első labdaérintését követően betalált, amivel el is döntötte a három pont sorsát, továbbá bebiztosította, hogy csapata visszaszerezze a tabella első helyét.

A csatár nem nevezhető a Real Madrid alapemberének, sőt. A 2019/2020-as szezonban a Barcelona elleni volt az első bajnoki mérkőzés, amelyen pályára lépett. Mégis, szinte bizonyos, ha Mariano a pályán van, akkor azt góllal hálálja meg. A Lyontól érkezett játékos ugyanis Zidane leghatékonyabb embere:

nyolc gót lőtt 551 perc alatt, ez 68,9 perces átlagot jelent.

Hatékonyabb, mint Cristiano Ronaldo volt, aki 88,7 percenként talált a hálóba. A jelenlegi csapattársa közül Rodrygo teljesítménye mondható még kiemelkedőnek, aki 144,1 percenként eredményes, míg Víniciusnak átlagosan 348,5 perc kell ahhoz, hogy gólt szerezzen.

Borítókép: JAVIER SORIANO / AFP