promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Majdnem összejött a Barca-verés a Szegednek, aztán az egy pont is elszállt
Borítókép:  Facebook/MOL-Pick Szeged.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A MOL-Pick Szeged 30-28-ra kikapott a Barcelona otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában.

A szegedi klub történetének 200. Bajnokok Ligája-mérkőzésén a horvát Luka Stepancic és az orosz Dmitrij Zsitnyikov hiányzott a keretből.

Jó védekezéssel kezdtek a csapatok, az első 14 percben csupán öt-öt gól született. Ezt követően másfél percet kettős emberelőnyben játszhatott a Barcelona, ám nem tudott élni a lehetőséggel, sőt a vendégek egy 3-0-s sorozattal csakhamar fordítottak. Mirko Alilovic védéseire, valamint Bodó Richárd és Jorge Maqueda góljaira alapozva a folytatásban is remekelt a Szeged, amely 15-13-ra vezetett a szünetben.

A házigazdák a második félidő elején egy négyes gólsorozattal fordítottak, ám a vendégeknek erre is volt válaszuk, és a 47. percben megint ők vezettek kettővel. Az utolsó öt perc kétgólos szegedi vezetésnél kezdődött, de mivel a meccs utolsó négy találatát a Barcelona szerezte, végül fordulatos, nagy csatában 30-28-ra nyert.

A legeredményesebb játékos a barcelonai Luka Cindric és Jure Dolenec, valamint a szegedi Bodó Richárd volt egyaránt hét góllal.

A két együttes huszadszor találkozott egymással a nemzetközi kupaporondon, öt szegedi siker mellett ez volt a Barcelona 15. győzelme.

A katalánok tétmérkőzésen 2018 áprilisa, a BL-ben pedig 2015 decembere óta veretlenek hazai pályán. A mostani idényben csupán egy tétmeccset veszítettek, Szegeden kaptak ki 31-28-ra a BL csoportkörének első fordulójában.

A szegediek kilenc győzelemmel, két döntetlennel és három vereséggel az A csoport harmadik helyén végeztek. Következő ellenfelük, a címvédő Vardar Szkopje a második csoportban hatodik lett, és anyagi gondok miatt az idény közben meggyengült, mert három kulcsjátékosa is távozott.

A negyeddöntőbe jutásért Szkopjéban március 21-én vagy 22-én, Szegeden pedig egy héttel később lépnek pályára a csapatok. Amennyiben a Szeged továbbjut, a nyolc között a Telekom Veszprémmel találkozhat – olvasható a távirati iroda összefoglalójában.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás