promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Botrányos Bundesliga-forduló a Bayern München ultráinak vezetésével – videó
Borítókép:  a Bayern München játékosainak és vezetőinek gyűrűjében Dietmar Hopp, a Hoffenheim milliárdos tulajdonosa. Forrás: AFP/Daniel Roland.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hoffenheim – Bayern München mérkőzést rendeztek a Bundesliga aktuális fordulójában, ám a vendégcsapat szurkolóinak rigmusai után a játékvezető félbeszakította a mérkőzést. A Borussia Dortmund hazai meccsén is szóltak a Hoffenheim-tulajt gyalázó rigmusok.

A Bayern München fantasztikus első félidőt produkált a Hoffenheim ellen, ugyanis negyvenöt perc után már 4-0-ra vezetett, majd a második félidő elején még kettőt rúgott.

Azonban ekkor a vendégcsapat szurkolói transzparensekkel, illetve feliratokkal tiltakoztak a hazai csapat tulajdonosa, Dietmar Hopp ellen. A játékvezető, a hangosbemondón keresztül többször is figyelmeztette a Bayern-ultrákat, sőt félbe is szakította a mérkőzést. A 78. percben viszont már nem volt „kegyelem”, és a spori öltözőbe parancsolta a játékosokat.

Az ügy előzménye, hogy a bajor drukkerek szerint a csapat tulajdonjoga a szurkolók kezében kell, hogy legyen. Ezzel nem ért egyet Dietmar Hopp, aki a Hoffenheim tulajdonosa. A Bayern München szurkolói pedig hangot adtak nemtetszésüknek azzal, hogy a német milliárdost szidták, édesanyjára pedig nem éppen kedves kifejezéseket tettek.

A müncheni csapat szurkolóinak kiírása – szabad fordításban: 

„A DFB (a német labdarúgó szövetség – a szerk.) megszegi a szavát, Hopp pedig egy k...a fia marad!”

Amikor a játékvezető félbeszakította a találkozót, akkor a csapat tagjai, illetve Oliver Kahn igyekezett vehemensen lenyugtatni a müncheni szurkolókat. Végül majd harminc perces intermezzó után különös módon folytatódott a találkozó: a játékosok a középpályán gyűltek össze és passzolgattak egymásnak.

A Bayern vezérkar, Karl-Heinz Rumenigge vezetésével demonstratíve Dietmar Hopp mellett állva töltötte az utolsó perceket. A közönség hazai része pedig szüntelen tapsviharral mutatta ki együttérzését a megrendült tulajdonossal.

A bajor csapat ezen a héten ünnepli a klub 120. születésnapját.

A mérkőzés góljait azért megmutatjuk:

A forduló másik mérkőzésén, a Borussia Dortmund a Freiburgot fogadta. A szurkolók pedig az első félidőben ugyanúgy szidták Dietmar Hopp-ot, mint a Bayern ultrái. A hangosbemondó figyelmeztette is a drukkereket. A találkozót egyébként a hazai nyerték 1-0-ra.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás