promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
BL: öt perc alatt fordított a Manchester City a Real Madrid ellen – videó
Borítókép:  Zinedine Zidane és Sergio Ramos. Forrás: AFP/Oscar del Pozo.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Bajnokok Ligájának nyolcaddöntőjének szerdai játéknapján a Manchester City Madridba látogatott, míg a Juventus az Olympique Lyon vendége volt.

Kedden az egyik spanyol gigász, a Barcelona Olaszországban lépett pályára, és majdnem megégett.

A Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőjének egyik legjobban várt találkozója a Real Madrid és a Manchester City párharca volt. Több millió szurkoló várta a mérkőzés, amely első félideje botrányosan rossz volt. Ezt nem csak a tévéből éreztük így, hanem a madridi közönség is, hiszen már a 15. percben szórványos füttyszó kísérte a labdajáratásokat. Meglepő módon Pep Guardiola csapata átadta a kezdeményezést a hazaiaknak, akik 71-29 százalékos labdabirtoklást harcoltak ki, ám semmilyen veszélt nem jelentettek a City-re. Szerencsére mindkét oldalon vannak világklasszis labdarúgók, akik néha-néha valóban szép akciókat tudnak vezetni, és helyzeteket kidolgozni. Ilyen volt Gabriel Jesus helyzete az egyik, míg Karim Benzema fejese a másik oldalon. A félidő legnagyobb helyzete abból adódott, hogy egy kapu mellé tartó lövésbe Sergio Ramosnak sikerült olyan szerencsétlenül beleérni, hogy a labda majdnem a hálóba került.

A második félidőt sokkal jobban és agilisabban kezdte a vendégcsapat, ennek ellenére a Real Madrid szerezte meg a vezetést. Vinícius Jr. addig-addig űzte-hajtotta a Manchester City védőit, amíg megszerezte a labdát, amit Isco elé tálalt, aki egy átvétel után a hosszúba gurított. Az előny megszerzése után felpörgött a hazai csapat, és előbb Benzemának, majd Ramosnak is volt helyzete, ám egyikük sem tudta növelni az előnyt. Ez pedig megbosszulta magát! Az utolsó negyedórában járva egy bal oldali beadás után, Gabriel Jesus – Ramost is igénybe véve – kiegyenlített. Jött a VAR, de nem találta szabálytalannak a gólt. Mire felocsúdott volna a királyi gárda, addigra már hátrányba is került. Ugyanis Daniel Carvajal a tizenhatoson belül felrúgta Raheem Sterlinget, a megítélt büntetőt pedig Kevin De Bruyne értékesítette.

Nehéz helyzetbe került a Real Madrid, de a bajokat még tetézte, hogy Ramos piros lapot érően állította meg Gabriel Jesust, így a királyi gárda csapatkapitánya nélkül lesz kénytelen megvívni a visszavágót

Olympique Lyon – Juventus

A játéknap másik mérkőzésén az Olympique Lyon a Juventust fogadta. Az olasz sztárcsapat ellébecolta az első félidőt. Ugyanis a játékrész közepén Lucas Tousart révén gólt rúgott a hazai csapat, a francia játékosok pedig felbátorodtak, és még néhány helyzetet ki tudtak alakítani Wojciech Szczesny kapuja előtt, ám nem sikerült növelni az előnyt.

A második játékrészre egy sokkal határozottabb Juventus jött ki a pályára, és ez azonnal meg is látszott a csapat teljesítményt. Cristiano Ronaldóék nagy fölényben futballoztak, ami az utolsó negyedórára már-már nyomasztóvá vált. Az olaszoknak voltak is lehetőségeik, de csak egy VAR által elvett gólig jutottak a mérkőzés végére az erejükkel teljesen elkészülő franciák ellen.

A párharcok visszavágóit március 17-én rendezik meg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás