promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Német válogatottakat igazolt a Ferencváros
Borítókép:  Alicia Stolle és Emily Bölk. Forrás: DHB/Marco Wolf.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A 2020/2021-es szezontól kezdve a Ferencváros női kézilabdacsapatát erősíti az egyaránt ötvenötszörös német válogatott Alicia Stolle és Emily Bölk – olvasható a Ferencvárosi Torna Club hivatalos oldalán.

„Két fiatal, de már a nemzetközi színtéren is tapasztalt átlövővel erősítjük meg csapatunkat Alicia Stolle és Emily Bölk személyében. Jól mutatja mindkettejük képességét, hogy jó néhány top klub próbálta átigazolni őket, büszkék lehetünk rá, hogy elnyerte a tetszésüket az a jövőkép, amelyet eléjük vázoltunk. Kettejükkel és a már meglévő játékosainkkal a következő idénytől a belső posztokon nő a variációs lehetőségeink száma, s ez megteremti az előrelépés lehetőségét”

 mondta a honlapnak Bognár László, a kézilabda szakosztály ügyvezető igazgatója.

Stolle 23 éves, 182 centi magas, balkezes jobbátlövő, a pályafutását az Ahlener SG-ben kezdte, 2011 és 2014 között a Borussia Dortmund együttesét erősítette, majd négy éven át a Blomberg-Lippe kézilabdázója volt, mielőtt 2018-ban a Thüringenhez igazolt. 20 évesen, 2016 októberében mutatkozott be a német válogatottban, azóta pedig állandó tagja a nemzeti csapatnak. A 2018-as Európa-bajnokságon, noha Németország csak tizedikként zárt, Stollét beválasztották a torna álomcsapatába. A Bajnokok Ligája 2018/2019-es idényében 37 gólt szerzett, míg a 2019-es világbajnokságon huszonhatszor talált az ellenfelek kapujába.

Bölk 21 esztendős, ugyancsak 182 centi magas, jobbkezes balátlövő. A Buxtehudeban nevelkedett, 2012-től egy éven át a Viborg akadémiáján pallérozódott, de ezt leszámítva 2002 és 2018 között szülővárosa csapatában, a Buxtehude SV-ben szerepelt. 2018-tól a Thüringen játékosa, a német válogatottnak pedig 2016-tól kezdve a tagja. A Német Kézilabda-szövetség 2018-ban, majd 2019-ben is az év kézilabdázójának választotta leendő játékosunkat. Bölk az előző BL-kiírásban negyvenhat gólt szerzett, a 2019-es világbajnokságon pedig 37 találattal csapata legeredményesebb játékosa volt.

Családi okok

A két érkező után Bognár László bejelentette, hogy a szezon végén Hornyák Dóra távozik a Ferencvárostól:

„Köszönjük Hornyák Dórának a klubért tett fáradozásait és az itt eltöltött éveket. Sajnálom, hogy távozik, de a család mindennél fontosabb, ezért megértem a döntését. A további pályafutásához sok sikert kívánunk!”

Hornyák Dóra a következőket mondta a csapat honlapjának:

„Sok időt töltöttem a Fradiban, és egyelőre nem is gondolok a távozásra, száz százalékkal itt vagyok fejben, a napi feladatokkal, a soron következő mérkőzésekkel foglalkozom. Nyártól viszont a Debrecen játékosa leszek, a család közelsége miatt szerettem volna ott folytatni a pályafutásomat. Nagyon családcentrikusak vagyunk, szeretnék a szüleimhez közelebb élni, korábban is előfordult már, hogy ez is szerepet játszott abban, hogy hol kézilabdázom.”

A játékos 2015-ben igazolt a Ferencvároshoz, és az elmúlt években a női kézilabdacsapat meghatározó játékosává vált. Az átlövő 2019. május 26-án adott életet gyermekének, Bendegúznak, majd december 30-án a Győri ETO elleni rangadón tért vissza a pályára. Hornyák Dóra szerződése 2020. június 30-án jár le.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás