promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bajnokok Ligája: kiütötték a MOL-Pick Szegedet Németországban
Borítókép:  Facebook/MOL-Pick Szeged.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A MOL-Pick Szeged 34-26-ra kikapott a német Flensburg-Handewitt otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 13. fordulójában.

A szegediek keretéből az orosz balátlövő, Dmitrij Zsitnyikov, valamint a horvát jobbátlövő, Luka Stepancic maradt ki.

Kiválóan kezdtek a vendégek, 5-2-re vezettek, ám elhibázott támadásaik után a német bajnoki címvédő egy 4-0-s sorozattal fordított. A Flensburg egyre hatékonyabban védekezett, ehhez a bosnyák Benjamin Buric jóvoltából kiváló kapusteljesítmény társult, így csapatuk egy újabb ötös gólszériával tovább növelte előnyét. A szegedi játékosokon látszott a vasárnapi, Paris Saint-Germain elleni győztes rangadó okozta fáradtság, Juan Carlos Pastor vezetőedző időkérésekkel és cserékkel is próbálkozott, de a játék képe nem változott.

A hazaiak remekül kihasználták ellenfelük gyengélkedését, a 39. percben már kilenccel vezettek, ezt a szegediek végül eggyel csökkenteni tudták.

A mezőny legeredményesebb játékosa a német csapat lengyel balátlövője, Michal Jurecki volt hat góllal. A magyar együttes spanyol balátlövője, Joan Canellas ötször talált be.

A két csapat hatodik alkalommal találkozott egymással tétmérkőzésen, egy szegedi siker és egy döntetlen mellett ez volt a Flensburg negyedik győzelme.

A nyolc győzelemmel és négy vereséggel rendelkező Telekom Veszprém vasárnap a francia Montpellier HB csapatát fogadja, a kilenc sikerrel, két döntetlennel és két vereséggel álló Szeged pedig a csoportkör utolsó fordulójában, jövő szombaton a listavezető Barcelona vendége lesz – olvasható a távirati iroda összefoglalójában.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás