promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tottenham-verést értek Gulácsi Péter bravúrjai a BL-ben – videó
Borítókép:  Gulácsi Péter egyik védése. Forrás: AFP/Glyn Kirk.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Újabb két mérkőzést rendeztek a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, az egyiken Gulácsi Péter RB Leipzigje José Mourinho Tottenhamjéhez látogatott, a másikon az Atalanta a Valenciát fogadta.

Nem állt jól az angolok szénája a BL-ben, hiszen kedden a címvédő Liverpool kikapott Madridban, így most a Tottenhamon volt a sor, hogy kiküszöbölje a csorbát.

A Tottenham a német RB Leipziget fogadta Gulácsi Péterrel a kapuban. José Mourinho csapataitól megszokhattuk, hogy 

„betolják a buszt” a kapujuk elé.

Ez most annyiban változott, hogy a portugál mester erősen tartalékos csapata kontratámadásokkal operált, ám ennek ellenére volt néhány helyzete a német csapatnak. Csak Hugo Llorison múlt, hogy nem szerzett vezetést az első félidőben a lipcsei csapat.

A második félidő elején nagy bravúrt mutatott be a magyar válogatott kapusa: Gulácsi kivédte Lucas Moura hat méterről leadott lövését. Hogy ez mennyire jól jött, az is mutatj, hogy szinte postafordultával – jogos – tizenegyeshez jutottak a németek, Timo Werner pedig higgadt ítéletvégrehajtónak bizonyult.

A vezetés megszerzése után sem álltak le a lipcseiek, ám Llorison nem tudtak kifogni. A túloldalon Gulácsi is megmutatta, hogy nem véletlenül védi az RB Leipzig kapuját: Lo Celso szabadrúgását tolta kapufára. Bár José Mourinho játékosai a későbbiekben is támadásban maradtak, igazi helyzetet már nem igazán tudtak kialakítani az ellenfél kapuja előtt.

Atalanta–Valencia

A nap másik mérkőzésén az Atalanta Milánóban fogadta a Valenciát. A spanyolok nem tudtak a legerősebb összeállításban pályára lépni – most finoman fogalmaztunk. Alapembereik nélkül próbálták felvenni a harcot a házigazdákkal a vendégek. Így az nem meglepő, hogy négy gólt kaptak, ám az már annál inkább, hogy nem tudtak négyet tudni. Szinte elképzelhetetlen, hogy egy csapat a BL-nyolcaddöntőjében, idegenben ennyi helyzetet tud kialakítani, ennek ellenére csak matematikai esélye maradt a továbbjutásra – bár az egy rúgott gól még sokat érhet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás