promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Pokoli hangulat Madridban, Haaland villant Dortmundban – videó
Borítókép:  BURAK AKBULUT / ANADOLU AGENCY
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A nyolcaddöntőkkel folytatódott a Bajnokok Ligája 2019/2020-as kiírása. Az Atlético Madrid 1-0-ra verte a Liverpoolt, míg a Borussia Dortmund 2-1-es győzelemmel utazik majd a PSG elleni visszavágóra.

A nyolcaddöntőkkel folytatódott a Bajnokok Ligájának 2019/2020-as kiírása. Az Atlético Madrid a Liverpool csapatát fogadta hazai pályán, míg a Borussia Dortmund a PSG ellen mérkőzött.

Az Atlético mérkőzésének kezdése előtt a madridi drukkerek tettek arról, hogy a játékosok már a stadionba érkezéskor érezzék, megkapnak minden szükséges támogatást. A Wanda Metropolitanóhoz vezető út gyakorlatilag vörös fénnyel volt „kikövezve":

A Diego Simeona irányította csapat pedig a találkozó első felében saját, pragmatikus futballjához képest merészen, bátran futballozott. Védelmi vonalán a félpálya környékére tolva. A bátor labda elleni és labával való játéknak már a negyedik percben meglett az eredménye: Saul talált be egy szögletet követően a negyedik percben. Aztán az első játékrész második felére a Liverpool átvette az irányítást, s 71-29 százalékos labdabirtoklási mutatóval vonultak öltözőbe a csapatok.

Ez, a mérkőzést kvantitatív szempontból leíró statisztikai adat a végére 67-33-ra módosult. Érdemes ugyanakkor megjegyezni, hiába volt fölényben a 'Pool a teljes mérkőzést tekintve, a kapu előtti, minőségi lehetőségek tekintetétben a két együttes közel azonosan végzett. Ugyan a labdabirtoklás aránya második félidő végére változott, a végeredmény azonban maradt az, ami már a 4. percben kialakult: az Atlético 1-0-s győzelemmel utazhat Liverpoolba, a márciusi viszavágóra. És még valami: a Liverpool kaput eltaláló lövés nélkül fejezte be a mérkőzést.

S, hogy mit érdemes tudni a Borussia Dortmund-PSG mérkőzésről? Azt, hogy Erling Haaland jött, látott és megint betalált – pontosan kétszer. Ezzel pedig 2:1-es győzelmet ért el csapatának. A norvég támadó egészen elképesztő mennyiségben termeli a gólokat. Erre remek adat, hogy a párizsi csapat elleni szerzett két góljával együtt ebben a szezonban már 39 gólnál és 8 gólpassznál jár. Ezt 29 találkozón érte el, így Haaland minden 40,5 percben benne van egy gólban a 2019/2020-as szezonban. Mindezt teszi 19 évesen...

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás