promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Dárdai: A szomszédnak sem szólok át, hogyan nyírja a füvet…
Borítókép:  ANDREAS GORA / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Miután Jürgen Klinsmann lemondott a Hertha BSC vezetőedzői pozíciójáról, Dárdai Pál kinevezése újból felmerült. A magyar szakember a Nemzeti Sportnak adott interjújában beszélt a klubhoz fűződő jelenlegi viszonyáról, s arról, hogyan érzi most magát.

A napokban kissé meglepő módon a Hertha BSC vezetőedzője, Jürgen Klinsmann úgy döntött, hogy feláll a vezetőedzői székből, s visszatér az igazgatói tanácsba. Jelenleg nincs állandó szakvezetője a berlini együttesnek, átmenetileg Alexander Nouri segédező irányít. A fejleményeket követően – érthető módon – újból felmerült Dárdai Pál neve. A magyar szakember előbb a Borsnak jelezte: nem téma a szerepvállalása a Hertha első csapatánál.

Most, a magyar szakember a Nemzeti Sportnak adott interjújában beszélt hosszabban a napokban felmerülő kérdésekről. Arról, hogyan érzi magát, mivel tölti az idejét, reális-e a visszatérése a Hertha kispadjára.

Dárdai a sportlapnak is elmondta, a berlini klub vezetősége nem kereste meg őt.

„A nyárig fizetett szabadságon vagyok, július elsején kell munkára jelentkeznem, a szerződésemben az áll, hogy az U17-es csapatot veszem át. Addig élem a hétköznapi emberek életét”

– mondta. Majd hozzátette, hogy meglepte Klinsmann lemondása, de mivel keveset tud, nem mérvadó a véleménye.

„A szomszédnak sem szólok át, hogyan nyírja a füvet…" – tette hozzá.

A korábbi magyar szövetségi kapitány arról is beszélt, hogy szerinte nincs akkora baj a Herthával, mint azt sokan hiszik. A csapat nehéz sorozattal indított a szezont, amiből nem jött kir rosszul, igaz a Mainz elleni vereség „aligha tett jót a lelkeknek”.

„A klub arculatának nem ártott Klinsmann szerepvállalása, lehetett vele csillogni-villogni. Más kérdés, hogy az újságokban elkezdték pedzegetni: hiába a sok jó igazolás, a Hertha nem játszik szépen. Akik ezt írták, arról megfeledkeztek, hogy az új futballisták beillesztése nem megy egyik napról a másikra”

– világított rá Dárdai a háttérben zajló folyamatokra.

Elárulta, nem érzi, hogy edzést kéne tartania. Ráadásul most olyanokra van ideje, amire eddig nem. 

„Elvagyok, mint a befőtt. Végre apa lettem. Úgy értem, most van időm a családdal foglalkozni. Ennyit még nem vittem a gyerekeket iskolába, edzésre, bárhová, mint az elmúlt hónapokban. Régen elmentem otthonról kora reggel, és késő este estem haza. Most futok, bevásárolok, a feleségemmel főzök”

– fogalmazott.

A magyar szakember számára jó érzés, hogy Berlinben, Budapesten és a Balatonon is ugyanazt tapasztalja: szeretik az emberek. Értékelik azt, hogy amit ígért, azt betartotta:

„Emelt fővel járhatok, nem kell bujkálnom”.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás