promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Dárdai újra a Hertha kispadján? Megszólalt a magyar edző!
Borítókép:  ANDREAS GORA / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Azok után, hogy Jürgen Klinsmann lemondott a Hertha BSC vezetőedzői pozíciójáról, felmerült Dárdai Pál újbóli kinevezése. A magyar edző megszólalt az ügyben.

Akadnak problémák a Bundesligában szereplő Hertha BSC-nél. A korábban a csapatot 2015 februárja és 2019 júniusa között irányító Dárdai Pál távozása után nem talál a klub megfelelő és állandó szakembert. Előbb Ante Covictól vált meg a csapat, majd jött Jürgen Klinsmann, aki mindössze tíz találkozó után bizalomhiányra hivatkozva lemondott, s visszatért az igazgatói tanácsba. Mindezt úgy, hogy a téli átigazolási időszakban rég nem látott pénzmennyiséget költött el a Hertha: összesen 78 millió értékben igazoltak játékosokat, köztük Krzysztof Piateket az AC Milantól.

Természetesen ezek után felmerült Dárdai ismételt kinevezése. A klublegenda Erich Beer szerint jó ötlet lenne a magyar tréner újbóli alkalmazása. Úgy véli ugyanis, hogy Dárdai ismeri a csapatot, tudja, hogyan kell beszélni a játékosokkal, s ismételten stabilitást adna a csapatnak. Ráadásul még mindig van szerződése.

A Bors megkereste Dárdait, aki a következőket mondta a bulvárlapnak:

„magyaroknak nem szívesen nyilatkozom, mert szavaim azonnal elolvassák Berlinben, és ebből csak pronlémáim adódnak. Engem senki nem keresett a klubtól, tehát nem téma az edzősködés a Hertha első csapatánál. A nyárig egyébként is szabadságon vagyok.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás