Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Dárdai újra a Hertha kispadján? Megszólalt a magyar edző!

Dárdai újra a Hertha kispadján? Megszólalt a magyar edző!

Sport & Szabadidő

Dárdai újra a Hertha kispadján? Megszólalt a magyar edző!

Sport & Szabadidő

Promotions - 2020.02.13. 11:52

Azok után, hogy Jürgen Klinsmann lemondott a Hertha BSC vezetőedzői pozíciójáról, felmerült Dárdai Pál újbóli kinevezése. A magyar edző megszólalt az ügyben.

Akadnak problémák a Bundesligában szereplő Hertha BSC-nél. A korábban a csapatot 2015 februárja és 2019 júniusa között irányító Dárdai Pál távozása után nem talál a klub megfelelő és állandó szakembert. Előbb Ante Covictól vált meg a csapat, majd jött Jürgen Klinsmann, aki mindössze tíz találkozó után bizalomhiányra hivatkozva lemondott, s visszatért az igazgatói tanácsba. Mindezt úgy, hogy a téli átigazolási időszakban rég nem látott pénzmennyiséget költött el a Hertha: összesen 78 millió értékben igazoltak játékosokat, köztük Krzysztof Piateket az AC Milantól.

Természetesen ezek után felmerült Dárdai ismételt kinevezése. A klublegenda Erich Beer szerint jó ötlet lenne a magyar tréner újbóli alkalmazása. Úgy véli ugyanis, hogy Dárdai ismeri a csapatot, tudja, hogyan kell beszélni a játékosokkal, s ismételten stabilitást adna a csapatnak. Ráadásul még mindig van szerződése.

A Bors megkereste Dárdait, aki a következőket mondta a bulvárlapnak:

„magyaroknak nem szívesen nyilatkozom, mert szavaim azonnal elolvassák Berlinben, és ebből csak pronlémáim adódnak. Engem senki nem keresett a klubtól, tehát nem téma az edzősködés a Hertha első csapatánál. A nyárig egyébként is szabadságon vagyok.

 

Borítókép: ANDREAS GORA / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE