Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Egy feltámadás nem volt elég a Ferencvárostól

Egy feltámadás nem volt elég a Ferencvárostól

Sport & Szabadidő

Egy feltámadás nem volt elég a Ferencvárostól

Sport & Szabadidő

TK 22:02

A Ferencváros 35-31-re kikapott az orosz Rosztov-Don csapatától a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének harmadik fordulójában.

A vendégek Anna Vjahirjeva, a házigazdák pedig Háfra Noémi révén szerezték góljaikat az első hét percben, ezt követően viszont a pontosabban támadó és hatékonyabban védekező oroszok egy 7-1-es sorozattal elhúztak, lendületüket Elek Gábor vezetőedző időkérése sem tudta megtörni. Sok labdaeladással nehezítette saját dolgát a magyar csapat, ezt az előző idényben BL-döntős Rosztov-Don – Julija Manaharova vezérletével – kihasználta, és a szünetben 19-14-re vezetett.

A második félidőben a Ferencváros lendületbe jött, sokkal összeszedettebben és taktikusabban kézilabdázott, egy 7-1-es sorozattal fordított, és a meccs háromnegyedénél – első alkalommal – átvette a vezetést. A vendégek kilenc perc alatt mindössze egyszer találtak be, erre a Rosztov-Don szigorúbb védekezéssel és egy 6-2-es szériával válaszolt. A hajrában az oroszok voltak pontosabbak, a Ferencváros többet hibázott támadásban, s végül 35-31-re kapott ki.

A mezőny legeredményesebb játékosa Manaharova, Vjahirjeva, illetve Klujber Katrin volt egyaránt kilenc góllal.

A két csapat kilencedik alkalommal találkozott egymással a nemzetközi porondon, egy magyar siker és egy döntetlen mellett hetedszer nyert a Rosztov-Don.

Az FTC, amely utolsó helyen áll csoportjában, február 21-én a román CSM Bucuresti otthonában folytatja szereplését a BL középdöntőjébe – olvasható a távirati iroda összefoglalójában.

Borítókép: fradi.hu.