promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Végre hazajöttem!” – Nikolics újra Magyarországon futballozik
Borítókép:  LASZLO BELICZAY / BELGA MAG / BELGA
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nikolics Nemanja négy és fél év után visszatért korábbi sikerei helyszínére, Székesfehérvárra, a Vidihez.

Előző év októberében vált bizonyossá, hogy Nikolics Nemanja elhagyja az észak-amerikai profi labdarúgó bajnokságot (MLS) és csapatát, a Chicago Fire-t. Az elmúlt hónapok alatt pedig az volt az egyik kérdés: visszatér-e a játékos Magyarországra? A válaszig mostanáig kellett várni. A Vidi, jelenleg nevén MOL Fehérvár FC ugyanis bejelentette, leigazolta a magyar válogatott támadóját – olvasható a klub honlapján.

A támadó 2010-től 2015 nyaráig futballozott Székesfehérváron. Ezalatt háromszor lett gólkirály, a csapattal két Szuperkupát és egy Ligakupát nyert. Egyúttal minden idők második legeredményesebb – Szabó József mögött – Vidi-játékosa lett 87 bajnoki góljával. Majd Lengyelországba, a Legia Varsóhoz igazolt, 2016 végétől pedig a 2019 októberéig a Chicago Fire-t erősítette.

„Végre hazajöttem! Hatalmas öröm számomra, hogy újra Fehérváron futballozhatok és lehetőségem lesz befejezni azt, amit 2015 nyarán félbehagytam. Többször is elmondtam, Magyarországon egy csapatban szeretnék csak játszani, ez pedig a Vidi. Boldog vagyok, hogy a tulajdonos úrral egyetértettünk abban, hogy a mi jövőnk közös! Nagyon motivált vagyok, ég bennem a bizonyítási vágy, a csapatot újabb nagy sikerekhez akarom segíteni. Bármerre jártam, a szurkolókkal mindig szoros kapcsolatot ápoltam, de a Vidi-szurkolókkal egészen speciális a viszonyom. Egy őszinte szerelem, ami az én részemről soha nem fog elmúlni, remélem, az ő részükről sem! Megérdemlik ők és a város is, hogy sikeres csapatuk legyen. Minden feltétel adott most ehhez, a mi feladatunk, hogy dolgozzunk és megvalósítsuk az álmokat” 

– fogalmazott Nikolics Nemanja.

Míg a klub sportigazgatója, Kovács Zoltán arról beszélt, hogy örül Nikolics érkezésének. Egyúttal kiemelte, hogy a játékosnak kiváló a fizikai állapota:

„Ismerve a mentalitását és a munkamorálját, biztos vagyok benne, hogy nagyon hamar formába lendül”.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás